eFotbal

Purzitidis mu výšlap nad Ještěd pořád odkládá, Tiého nejoblíbenějším místem v Liberci je tak obchodní dům...

Purzitidis mu výšlap nad Ještěd pořád odkládá, Tiého nejoblíbenějším místem v Liberci je tak obchodní dům...
Purzitidis mu výšlap nad Ještěd pořád odkládá, Tiého nejoblíbenějším místem v Liberci je tak obchodní dům...Flashscore
Christ Tiéhi (23) už zařezává na liberecké půdě více než půl roku. Jak se za tu dobu bývalý mládežnický reprezentant Pobřeží slonoviny adaptoval na severočeské podmínky a jak se mu vůbec líbí život v Česku?
Reklama
Reklama

"Myslím, že už ano. Před Libercem jsem byl v Opavě, což je docela jiné město, menší. Liberec je pěkné město a líbí se mi, že je to blízko do Prahy. Celkově bych řekl, že moje adaptace na klub a spoluhráče se povedla. Všichni mě přijali velmi přívětivě a tvoříme dobrý tým. Cítím se tu jako doma," přiznal v interview pro web fcslovanliberec.cz bývalý zadák Le Havru či Tonbridge Angels, jehož proti Teplicím poprvé sledoval na tribuně i jeho otec.

Má už v Liberci nějaké oblíbené místo a už má za sebou pokoření Ještědu? "To bude Forum Liberec, protože rád nakupuju. Ještěd jsem zatím ještě nenavštívil. Chtěl jsem jít s Mariosem Purzitidisem, ale vždy když chci jít, tak nemá čas. Ale stále to máme v plánu," ubezpečil na klubových stránkách perspektivní obránce, jenž dosud odkopal za Slovan 1627 prvoligových minut, které rozprostřel do devatenácti startů v základní sestavě.

Už svěřence Luboše Kozla poznávají i lidé ve městě? "Občas ano. Někdy mi fanoušci píšou i přes sociální sítě a já se jim snažím odpovídat. Říkají mi, že mě mají rádi a oceňují, že bojuji za klub. Budu se v tom snažit pokračovat," zakončil na fcslovanliberec.cz defenzivně laděný hráč devátého celku tabulky, který se ve zbytku základní části utká s Bohemians 1905, Karvinou a Slováckem.

Na vrcholu tabulky chceme zůstat co nejdéle, hlásí Bílek. Věřím tomu, že to zvládneme, vzkazuje Chorý

Zdroj: fcslovanliberec.cz