eFotbal

Rada po prvním nepříjemném zaváhání na Julisce: Naši hráči byli na soupeře moc hodní, Líšeň měla 5 žlutých karet

Rada po prvním nepříjemném zaváhání na Julisce: Naši hráči byli na soupeře moc hodní, Líšeň měla 5 žlutých karet
Rada po prvním nepříjemném zaváhání na Julisce: Naši hráči byli na soupeře moc hodní, Líšeň měla 5 žlutých karetFlashscore
Emocemi nešetřící Petr Rada nezačal svou trenérskou misi na Julisce zrovna dvakrát úspěšně. Jeho ambiciózní Dukla, která chce cílit minimálně na barážové pozice, totiž v Dejvicích v rámci hodně bojovného duelu s minimem gólových šancí podlehla Líšni.
Reklama
Reklama

Podle exjabloneckého stratéga to bylo špatné utkání už jen z toho důvodu, že domácí celek nezvítězil."Zápas směřoval k remíze a my jsme potom dostali zbytečnou branku v 90. minutě. Zaspali jsme tam, nedrželi jsme prostor. Když jsme útočili my, tak nám soupeř vůbec nenechával prostor, drželi nás za dresy, šli do skluzu a přerušovali hru. My jsme byli laxní ve vápně a nechali jsme tam neobsazeného hráče. Na konci zápasu musíme být ještě více zodpovědnější, než na jeho začátku, my jsme ale udělali fatální chybu. Upozorňoval jsem hráče na to, že dnešní zápas bude úplně jiný, než zápasy v přípravě. Týmy v této lize hrají úplně jinak, v lize je navíc na hráče větší tlak než v přátelácích," uvedl v pozápasových ohlasech třiašedesátiletý odborník.

"Ve druhé půli jsme měli optickou převahu, hráli jsme převážně na půli soupeře. Žádnou vyloženou šanci jsme si ale nevytvořili. Soupeř taky žádné šance neměl a jen čekal na chybu. My jsme ji udělali v poslední minutě a rozhodlo to zápas," krčil rameny velezkušený kouč.

"Všichni jsme čekali, že zápas zvládneme. Příští zápasy se musíme víc oprostit od nervozity. Fotbalovosti a zkušeností mají všichni naši hráči dostatek. Chce to více zodpovědnosti, nabuzenosti a větší touhu vstřelit branku. Naši hráči byli na soupeře moc hodní. Líšeň měla 5 žlutých karet. Nechci, aby hráči mluvili s rozhodčím, to v žádném případě. Ale v těchto situacích prostě musíme hrát více chlap na chlapa," upozornil na stránkách fkdukla.cz expert s minulostí u obou slavných pražských "S".

V nejbližší době čekají Duklu dvě venkovní duely na opačném konci země. Nejprve se představí v Opavě a o týden později v Třinci, s tím, že další domácí klání proběhne až 20. srpna proti Varnsdorfu, na jehož lavičce nově sedí Miroslav Holeňák.

Trpišovský: Tým se mění, ale chyby se opakují. Dostáváme laciné góly ze situací, které by být neměly

Zdroj: fkdukla.cz