eFotbal

Raketové cenovky: TOP 5 hráčů, jejichž tržní hodnota se v této sezóně rapidně zvýšila

Raketové cenovky: TOP 5 hráčů, jejichž tržní hodnota se v této sezóně rapidně zvýšila
Raketové cenovky: TOP 5 hráčů, jejichž tržní hodnota se v této sezóně rapidně zvýšilaFlashscore
Sezóna 2020/21 se blíží ke svému konci, což znamená, že na dveře klepe letní přestupové období. Bude zajímavé sledovat, jak moc světová pandemie koronaviru ovlivní aktivitu klubů na hráčském trhu, neboť se evropská média v posledních měsících předhánějí, kdo přinese zajímavější přestupovou spekulaci. Pravdou je, že v létě se vždy utrácí mnohem více než v zimě a zájemci mnohdy zaplatí víc než je aktuální tržní hodnota hráčů. Podívejme se na pětici, které se v této sezóně dařilo, a její cenovka rostla nejstrměji vzhůru.
Reklama
Reklama
5) Bruno Fernandes (Manchester United)

Náš žebříček začíná u jména, které je horkým uchazečem na ocenění hráče roku v Premier League. Portugalský legionář se stal katalyzátorem úspěchu Rudých ďáblů a jejich hra na něm nyní stojí. Fernandes se velkou měrou zapříčinil umístění v tabulce, což dokládá 12 gólů a 8 asistenci ve dvaadvaceti ligových zápasech. Jeho aktuální cenovka se odhaduje na 90 milionů eur.

Zdroj foto: Manchester United FC

4) Phil Foden (Manchester City)

Zůstáváme ve stejném městě, jen se přesouváme do kabiny rivala z Etihad Stadium. Je možné, že mladičký Phil Foden je jednou z nejzářivějších tváří Citizens v této sezóně, přestože mu je teprve 20 let. Anglický mládežnický reprezentant by se mohl stát hlavní palebnou silou tohoto obra, ačkoliv má celou kariéru ještě před sebou. Pep Guardiola mu dává dostatek prostoru pro adaptaci a sběr herní praxe a Foden mu to vrací dechberoucími výkony.

Zdroj foto: Manchester City FC

3) Ansu Fati (Barcelona)

Španělský mladík s africkými kořeny vlétl do A-týmu katalánského obra jako uragán a ihned se stal stabilní součástí týmu. Fati je produktem mládežnické akademie Barcelony již od svých deseti let a za poslední rok stihl přepsat několik historických čísel. Stal se druhým nejmladším debutantem tohoto týmu v La Lize, rovněž nejmladším střelcem, když se prosadil proti Osasuně. Celkově se stal třetím nejmladším střelcem v historii španělské nejvyšší soutěže.

Zdroj foto: FC Barcelona

2) Marcos Llorente (Atlético Madrid)

Šestadvacetiletý záložník zažívá svou životní sezónu, což se odráží i v jeho tržní hodnotě. Ještě před rokem se jeho cenovka odhadovala na pouhých 16 milionů eur, nyní se již hovoří dokonce o sedmdesáti milionech. Na vytížení si nemůže kouči Diegu Simeonovi rozhodně stěžovat, neboť na hrací ploše strávil 88 % možných minut, ve kterých stihl nastřílet 13 branek a připsat si 11 asistencí. Kolem jeho jména se množí pozorovatelé, ale jeho aktuální hodnota je spíše odrazuje.

Zdroj foto: Atlético Madrid

1) Pedri (Barcelona)

Osmnáctiletý mladík a produkt mládežnické akademie Las Palmas roste na ceně, o čemž svědčí fakt, že na Camp Nou se z něj stává hvězdička světového formátu. V září roku 2019 jej Barcelona pořídila za 5 milionů eur, o rok později měl tržní hodnotu 6,48 milionů eur. Pedri však zaznamenal v této sezóně obrovský progres, proto se jeho aktuální cena pohybuje okolo 70 milionů eur. Stejně jako Fati má i tento mladík před sebou zřejmě zářnou budoucnost.

Zdroj foto: FC Barcelona

Zdroj:  sportskeeda.com