eFotbal

Remíza s Teplicemi a konec v Baníku. Kozel doplatil na mizernou jarní formu

Remíza s Teplicemi a konec v Baníku. Kozel doplatil na mizernou jarní formu
Remíza s Teplicemi a konec v Baníku. Kozel doplatil na mizernou jarní formuFlashscore
Pouze něco málo přes rok trvalo angažmá Luboše Kozla v Baníku Ostrava. Hodně si od něj slibovali, nikdy se však nedokázal probojovat do horních pater tabulky a po mizerném vstupu do jarní části Fortuna ligy byl Kozel vyhozen.
Reklama
Reklama

Do jarní části vstoupil Baník remízou se Spartou, od té doby ale zvítězil pouze dvakrát. Paradoxně proti silnějším týmům Jablonci a Liberci. Jinak ale podlehl Pardubicím nebo Českým Budějovicím. Do utkání s Teplicemi vstoupili Ostravané jednoznačně jako favorité, v závěru to ale naopak byli oni, kdo zachraňoval remízu 1:1.

Pár hodin po závěrečném hvizdu vyšlo najevo, že to bylo poslední utkání Luboše Kozla na lavičce Baníku. Ten převzal tým loni v zimě po odchodu Bohumila Páníka, který už nyní šéfuje Zlínu. Nyní se majitelé klubu budou muset poohlížet po nové náhradě, dočasně tým povede Ondřej Smetana. Společně s Kozlem opouští Baník i asistent Ivan Kopecký.

„Domníváme se, že jsme trenérskému týmu vytvořili dostatečně dlouhý prostor pro koncepční práci. Nelze si ale nepřiznat, že výkony a hra týmu měly sestupnou tendenci, místo aby to bylo naopak. Věřili jsme, že po vítězné sérii v prosinci tým nabral sebevědomí, konečně se nastartuje a půjdeme postupně nahoru i herně, ale po zimní pauze znovu nastal celkový pokles. Je evidentní, že tým je v útlumu a my mu potřebujeme dát nějaký stimul, což je hlavní příčina této změny,“ okomentoval krok vedení sportovní ředitel Alois Grussmann.

„Byl bych nerad, aby to vyznělo, že za vše mohou trenéři. Tak to není. Luboš Kozel se svým týmem tady odvedl dobrou práci, výkon na trávníku nakonec vždy odvádí konkrétní hráči. My si ve zbytku sezony musíme vypracovat důkladnou analýzu celého hráčského kádru, a to nejen ve smyslu sportovní složky výkonu, ale i nastavení hráčů ve vztahu k Baníku,“ pokračoval Grussmann.

zdroj: FC Baník Ostrava