eFotbal

Řezníček doufá, že ho mají v Brně rádi: Já je mám taky rád. Jsou tu dobří lidé, umějí povzbudit, i když něco nevyjde

Řezníček doufá, že ho mají v Brně rádi: Já je mám taky rád. Jsou tu dobří lidé, umějí povzbudit, i když něco nevyjde
Řezníček doufá, že ho mají v Brně rádi: Já je mám taky rád. Jsou tu dobří lidé, umějí povzbudit, i když něco nevyjdeFlashscore
Posledním hráčem, který dal za Zbrojovku minimálně čtyři branky v jednom utkání, byl Roman Kukleta a stalo se tak v roce 1987 proti Mladé Boleslavi, jíž dokonce před oněmi čtyřiatřiceti lety pokořil šestkrát.
Reklama
Reklama

Unikátní je však i nedělní počin Jakuba Řezníčka, jenž byl se čtyřmi trefami jediným střelcem duelu proti Jihlavě. A to mu ještě jednu branku neznali a navíc nastřelil tyč. Opravdu povedené utkání...

"V neděli by stačil i jeden, ale zkrátka si to sedlo, bylo to vidět. Měli jsme chuť, šli jsme za vítězstvím, kluci mi dobře připravovali šance a měl jsem i štěstí. Do čeho jsem kopnul, to tam spadlo, ještě jsem dal tyč a neuznaný gól. Dobrý zápas, ale je to taky zásluha kluků, kteří mi ty šance připravili. Dva góly z rohu byly nacvičené, takhle jsme to chtěli a povedlo se to do puntíku. Ty zbylé dva, to byl bonus," usmíval se velezkušený forvard ve službách Zbrojovky, jehož slova vyšla na fczbrno.cz.

Na zápis do střelecké listiny tentokrát příliš dlouho nečekal. Rozhodně se tak stalo rychleji než při jeho premiérové brněnské štaci. "Kam jsem přišel, vždycky jsem čekal, i tady za pana Kotala jsem čekal asi šest kol. Už to asi takhle mám. Jsem rád, že máme tři výhry, pořád nás mrzí ten minulý týden, ale nedá se nic dělat a musíme šlapat dál a předvádět takové výkony pořád. Byly to nádherné přihrávky, které mi kluci dali. Musíme na to navázat, takhle nějak bych si to představoval, protože první zápasy jsem moc šancí neměl. Až teď se to zvedlo. Zápas od zápasu si na sebe zvykáme, čtyři roky jsem tady nebyl a tým je jiný, chvíli to bude trvat. Doufám, že pojedeme dál, ale není to jen o mně, je to o cíli, který máme a musíme ho dosáhnout," přidal na fczbrno.cz svěřenec Richarda Dostálka.

Fanoušky už má na své straně, o čemž svědčí i víkendová děkovačka. "Děkovačku jsem si užil, doufám, že mě lidi mají rádi, já je mám taky rád. Dělám vše pro to, abychom vyhráli, někdy to nevypadá, ale šel jsem sem s jedním cílem a děláme pro něj vše. Jsou tu dobří lidé, umějí povzbudit, i když něco nevyjde, přišli na nás a doufám, že jsme se jim odvděčili," přidal forvard aktuálně druhého celku tabulky, která ztrácí na vedoucí Duklu bod.

Další kolo zavane jeho mužstvo do Líšně a bude se hrát v nezvykle dopolední čas. "V deset ráno jsem hrál naposledy před deseti lety za Boleslav na Žižkově, to si moc nedovedu představit, ale musíme se s tím poprat. Nezbývá nám nic jiného, než nastoupit, je jedno v jaký čas, a pokusit se vyhrát. Kluci mě asi navedou, co nás tam čeká, já to zkrátka beru jako další zápas a doufám, že ho zvládneme," uzavřel spoluhráč nejstaršího hráče soutěže Pavla Zavadila, který se nyní dělí společně s Quinterem a Dordičem o vedení ve střelecké tabulce.

Cítil jsem, že takhle už žít nechci, přiznává Podaný, jenž opustil prvoligové trávníky a přesunul se do jiné role

Zdroj: fczbrno.cz