eFotbal

Robinho nesmí kvůli odsouzení za znásilnění opustit rodnou Brazílii

Robinho nesmí kvůli odsouzení za znásilnění opustit rodnou Brazílii
Robinho nesmí kvůli odsouzení za znásilnění opustit rodnou BrazíliiFlashscore
Bývalý hvězdný fotbalový útočník Robinho nesmí kvůli odsouzení za hromadné znásilnění v Itálii opustit rodnou Brazílii. Tamní soud projednává možnost, že by si odseděl devítiletý trest ve své vlasti. Robinho musí podle agentury AP do pěti dnů odevzdat cestovní pas.
Reklama
Reklama

V roce 2017 byl Robinho v Itálii odsouzen za to, že o čtyři roky dříve v době působení v AC Milán znásilnil společně s dalšími pěti muži na diskotéce dvaadvacetiletou albánskou dívku. Jeden z jeho přátel dostal také devítiletý trest vězení a společně měli oběti zaplatit odškodné 60.000 eur (1,6 milionu korun).

Loni v lednu trest potvrdil Nejvyšší italský soud a na bývalého hráče Realu Madrid nebo Manchesteru City byl vydán mezinárodní zatykač. Robinho je od roku 2020 v Brazílii a italské úřady požádaly o jeho vydání, přestože to největší jihoamerická země nedělá.

Nyní devětatřicetiletý Robinho byl zázračným dítětem brazilského fotbalu, Real ho ze Santosu koupil v 18 letech. V průběhu kariéry získal ligové tituly ve Španělsku (s Realem), Itálii (s AC Milán), Turecku (s Basaksehirem) a Číně (Kuang-čou Evergrande). Za brazilskou reprezentaci odehrál 100 zápasů a vyhrál s ní Copu América.