eFotbal

Ronaldo a Ronaldo, dvě hvězdy světových šampionátů

Ronaldo a Ronaldo, dvě hvězdy světových šampionátů
Ronaldo a Ronaldo, dvě hvězdy světových šampionátůFlashscore
Jeden už spokojeně užívá fotbalového důchodu, druhý se k němu blíží. Oba dva ale zanechali na světovém fotbale velkou stopu. Jmenují se Ronaldo a Ronaldo. Tedy Ronaldo Luis Nazario de Lima a Cristiano Ronaldo. Příběhy obou dvou jmenovců jsou stěžejní součástí přílohy magazínu Hattrick, který třetím dílem ve svém posledním vydání zakončuje malou minisérii před zimním šampionátem v Kataru.
Reklama
Reklama

Ten mladší Ronaldo, tedy Cristiano, pojede v zimě na své páté mistrovství světa. Hattrick mapuje jeho čtyři předchozí účasti včetně statistik a přidává k tomu řadu zajímavostí a rekordů, které k této personě patří. Víte třeba, na kterém šampionátu dal CR7 hattrick a na kterém oslnil třemi různými účesy ve třech zápasech?

To brazilský Ronaldo zazářil především v roce 2002, kdy osmi brankami přispěl k zisku titulu mistra světa pro Brazílii. S ní má už i titul z roku 1994. Tehdy mu bylo sedmnáct  a zkuste si tipnout, jakou porci minut na šampionátu v USA odehrál. Hattrick vám na to zodpoví.

Příloha nabízí i čtení o českých hráčích a týmech. Na titulní straně najdete Ivana Haška coby kapitána československého výběru na MS 1990, který půl roku po sametové revoluci dovedl ČSFR až do čtvrtfinále, trošku smutnější čtení nabídne rok 2006, kdy to už stárnoucí parta kolem Pavla Nedvěda přes skupinu dál nedotáhla.

Každopádně magazín Hattrick s přílohou k mistrovství světa je pestrým fotbalovým čtením na dobu, kdy ligové i pohárové trávníky na čas osiřely.