eFotbal

Rooney se vrací za oceán a protože ví, jak vést tým přes nepřízeň osudu, bude zachraňovat trápící se Washington

Rooney se vrací za oceán a protože ví, jak vést tým přes nepřízeň osudu, bude zachraňovat trápící se Washington
Rooney se vrací za oceán a protože ví, jak vést tým přes nepřízeň osudu, bude zachraňovat trápící se WashingtonFlashscore
Waynea Rooneyho jmenovali novým hlavního trenérem fotbalistů DC United, účastníka Major League Soccer (MLS). Pro bývalého anglického reprezentanta je to vlastně velký návrat.
Reklama
Reklama

Mezi roky 2018 až 2019 totiž při své dvouleté anabázi v zámořské fotbalové soutěži někdejší hvězda Manchesteru United za tým Washingtonu odehrála 48 zápasů, přičemž vstřelila 23 gólů.

Rooney nahradil na lavičce Argentince Hernana Losadu, který skončil v klubu pro neuspokojivé výsledky. V předcházející sezóně Rooney vedl coby hrajíc trenér Derby County, s kterým se mu ale nepovedlo zachránit League One (druhá nejvyšší fotbalová soutěž v Anglii, pozn. red.) a klub tak sestoupil do třetí anglické ligy. Proto také stodvacetinásobný reprezentant Anglie na svou funkci koncem června rezignoval.

„Wayne je fotbalová legenda a jeden z nejvíce dynamických nadějných trenérů v našem sportu. Už ve své mladé trenérské kariéře prokázal, že ví, jak vést tým přes nepřízeň osudu,“ uvedli v prohlášení při jmenování Rooneyho koučem spolupředsedové DC United Jason Levien a Steve Kaplan.

Ti také připomněli výhodnost toho, že Rooney v klubu již v minulosti hrál, takže zná dobře jeho prostředí. „Díky svému dvouletému pobytu u nás jako hráč rozumí naší lize a tomu, co to znamená být úspěšný v Major League Soccer. Vášeň, kterou projevoval, když měl na sobě klubové barvy, elektrizovala naše město a náš klub a jsme rádi, že ho nyní můžeme přivítat zpět jako našeho hlavního trenéra,“ uvedlo duo předsedů.

A zkušenosti se zachraňováním klubu se nyní Rooneymu budou nyní jistě hodit. Týmu DC United patří předposlední příčka ve Východní konferenci se ziskem 17 bodů v 17 zápasech.

Zdroj: dcunited.com