eFotbal

Rosický před baráží o MS: Není proč a čeho se bát. Čekám, že naši budou agresivní a organizovaní

Rosický před baráží o MS: Není proč a čeho se bát. Čekám, že naši budou agresivní a organizovaní
Rosický před baráží o MS: Není proč a čeho se bát. Čekám, že naši budou agresivní a organizovaníFlashscore
Vladimír Šmicer, Tomás Ujfaluši i Tomáš Rosický byli součástí úspěšné baráže o mistrovství světa 2006 proti Norsku. Všichni tři bývalí reprezentanti doufají, že se nimi současný výběr trenéra Jaroslava Šilhavého se Švédskem inspiruje.
Reklama
Reklama

Podle osmačtyřicetiletého Šmicera ja baráž jiná, než ostatní zápasy. "Tlak je větší. Hrajete o postup na velký turnaj. Přejete si postoupit, protože je to jeden z vašich největších cílů. Motivace zahrát si na mistrovství světa vás automaticky dostává pod tlak, abyste podali co nejlepší výkon," přednesl na webu repre.fotbal.cz bývalý ofenzivní hráč Lensu, Bordeaux či Liverpoolu.

Jaký zápas ve Švédsku očekává Rosický? "Čekám, že naši budou agresivní a organizovaní. Pokud nezalezou, a to by neměli, tak může hrát roli domácí prostředí. Když lidi uvidí, že ne všechno jde podle plánu švédského týmu, může to domácí prostředí být pro Švédsko kontraproduktivní," zavěštil si na stránkách fotbal.cz současný sportovní ředitel Sparty.

Věří známé tváře minulých let tomu, že se Schick, Souček, Vaclík a spol. podívají do Kataru? "Strašně si přeju, aby kluci na mistrovství světa postoupili. Je důležité, aby si klíčoví hráči udrželi formu a další se přidali. Myslím, že tým máme silný," doplnil na fotbal.cz Šmicer.

Podobně to vidí také třiačtyřicetiletý Ujfaluši. "Pevně v to věřím! Máme kvalitní tým. Uvidíme, jakou si kluci přivezou na sraz formu a jak bude kdo zdravý. Věřím, že dokážeme postoupit," zaznělo z úst někdejšího stopera Atlétika, Fiorentiny či Galatasaraye, na něhož navázal také "Rosa". "Věřím, že je to v silách týmu. Musí se sejít i různé okolnosti, ale šanci mají velkou. Není proč a čeho se bát," zakončil na repre.fotbal.cz jednačtyřicetiletý funkcionář letenského "S" s minulostí v Arsenalu a Dortmundu.

Schick za Alvesem, Pedrim či Aubameyangem? Španělský tisk spojuje s Barcou i českého střelce z Bay Areny

Zdroj: repre.fotbal.cz