eFotbal

Rozutečou se z ráje? O tyhle nablýskané klenoty může v létě přijít Slavia!

Rozutečou se z ráje? O tyhle nablýskané klenoty může v létě přijít Slavia!
Rozutečou se z ráje? O tyhle nablýskané klenoty může v létě přijít Slavia!Flashscore
Jsou na vrcholu a podle mnohých expertů bude skoro nemožné je z něj jen tak sesadit. Aspoň v české lize, kde fotbalisté Slavie pohodlně dokráčeli k třetímu titulu v řadě. Vše by ale mohlo zlomit letní přestupové období, v němž o sešívané bude obrovský zájem. O kterého hráče především a kam by mohli zamířit?
Reklama
Reklama

Abdallah Sima (19 let, záložník) Jako fantóm se v lize zjevil a jako (přestupový) fantóm ji také opustí. Je vysoce pravděpodobné, že Slavia v létě přijde o talentovaného záložníka Abdallaha Simu, jehož plánovaný odchod z červenobílého ráje naznačil i šéf sešívaných Jaroslav Tvrdík. Toho může mrzet snad jen to, že forma elegantního Senegalce šla v druhé části sezony trochu dolů. I tak za něj však vyinkasuje pořádně tučný balík peněz. Podle respektovaného serveru transfermarkt.com je současná tržní hodnota talentovaného fotbalisty 11 milionů eur, tedy nějakých 283 milionů korun. Dá se ale očekávat, že za něj do kasy Pražanů přiteče ještě o nějaký ten milion víc. A kdo že to zaplatí? Nejvážnějším kandidátem je londýnský West Ham, který ze Slavie nedávno odkoupil úspěšné duo Tomáš Souček - Vladimír Coufal. Zájem o Simu však projevil třeba i Juventus Turín a vyptávat se měla také slavná Barcelona.

Ondřej Kolář (26 let, brankář) Slavii by mohl v létě opustit i pan nepostradatelný, tedy brankář Ondřej Kolář. A že je právě on přítelem Tvrdíkovy dcery Jany, na tom skutečně nemá vůbec žádný vliv. Kolář si o přestup do ještě většího klubu opakovaně říká svými skvělými výkony, které z něj už dlouho dělají jasně nejlepšího gólmana české nejvyšší soutěže. Kromě parádních reflexů a čtení hry má i precizní práci nohama, takže ve Slavii supluje funkci jakéhosi libera. I proto mají Tvrdík s trenérem Jindřichem Trpišovským jasno v tom, že je Kolář tím zřejmě vůbec nejdůležitějším článkem týmu. Záležet tak bude pouze na něm, zda se rozhodne ještě zůstat, nebo se už vydá o dům dál. I po těžkém zranění, které utrpěl po bezcitném faulu Kemara Roofea na hřišti Glasgow Rangers, by neměl mít o zájemce nouzi. Částku okolo 400 milionů korun, kterou za něj v roce 2019 mělo nabízet francouzské Nice, však už Slavia dostane jen těžko.

Nicolae Stanciu (27 let, záložník) Na radaru slavných evropských klubů je i jeden z řady nástupců slavného Gheorgheho Hagiho, usměvavý Rumun Nicolae Stanciu. Precizní exekutor standardních situací dodává hře Slavie ten správný říz, zároveň je ale jasné, že v případě skvělé nabídky by se nebránil jít o dům dál. Ve svém věku má ostatně na ještě jeden velký přestup ten nejvyšší čas. Mluví se o tom, že Stanciu svými výkony v Evropské lize uchvátil stejně jako Sima hlavně zájemce z Anglie, přičemž mezi jeho největší obdivovatele patří aktuálně dvanáctý tým Premier League Wolwerhampton Wanderers. Už delší čas pak kolem Stanciua krouží i přední celky z Turecka či Řecka. Vyslyší volání některého z nich?

Peter Olayinka (25 let, záložník) Volání z ciziny by mohl vyslyšet i nigerijský rychlík Peter Olayinka. Fotbalista s nespornou kvalitou, který by však ze všech hráčů na tomto seznamu mohl Trpišovskému chybět možná vůbec nejméně. Podobných typů jako on má v kádru přece jen víc, navíc Olayinku často trápí kolísavost formy. I tak ale většinou patří k tomu nejlepšímu, co je v daný moment na hřišti. Otázka je, zda svá kouzla bude tento čerstvý ženáč v Edenu předvádět i v příští sezoně. Odejít by mohl třeba do německého Stuttgartu, jenž o něj stál už loni v létě. Se Slavií se však bundesligový klub výrazně rozcházel v otázce odstupného, které by vedení sešívaných rádo vidělo nad hranicí sto milionů korun. Dojde k přiblížení představ obou klubů letos v létě nebo se snad do hry vloží někdo úplně jiný?

Lukáš Provod (24 let, záložník) Je téměř jisté, že hodně zajímavou částku Slavia jednou získá i za Lukáše Provoda. Hbitého záložníka, který patří ke kometám této končící sezony. Během ní se stal klíčovým mužem Slavie i české reprezentace, jeho odchod už letos v létě ale není příliš pravděpodobný. Hra sešívaných by na něm měla stát minimálně ještě v příštím ročníku, ovšem všechno může pořádně zamotat blížící se EURO. Tedy v případě, že na něm rodák z Plzně zazáří a stane se jednou z hvězd turnaje, což se vzhledem k jeho skvělé formě může klidně stát. V tom případě by pak do Edenu mohla přiletět nabídka v takové výše, že by ji i Tvrdík měl velký problém odmítnout.