eFotbal

Rudí ďáblové nedokázali vstřelit branku Leedsu, Wood hattrickem vyprovodil Wolverhampton

Rudí ďáblové nedokázali vstřelit branku Leedsu, Wood hattrickem vyprovodil Wolverhampton
Rudí ďáblové nedokázali vstřelit branku Leedsu, Wood hattrickem vyprovodil WolverhamptonFlashscore
Víkendová nadílka zápasů Premier League začala pátečním duelem Arsenalu a Evertonu. Liverpool v sobotu nedokázal porazit Newcastle. Chelsea v souboji o Evropu porazila West Ham. Poslední Sheffield si připsal taktéž tři body.
Reklama
Reklama

Souboj dvou sousedů ovládl tabulkový favorit Everton, který zvítězil na hřišti Arsenalu. Karamelky se do vedení dostaly v 76. minutě, kdy si vstřelil vlastní gól brankář Kanonýrů Bernd Leno. Everton tak po výsledku 1:0 stále pokračuje v boji o Evropskou ligu a připisuje si cenné tři body nad semifinalistou Evropské ligy.

Liverpool šel doma proti Newcastlu do vedení už na začátku zápasu a vypadalo to, že trefa Salaha bude stačit na vítězství 1:0. Tento stav totiž platil až do páté minuty nastavení. Newcastle vyrovnal v 90+2. minutě, jenže gól nebyl uznán kvůli ruce. I přesto se ale nevzdal a ještě v 90+5. minutě skóroval znovu, tentokrát nic nenamítal ani rozhodčí a Newcastle tak z Anfieldu veze jeden cenný bod, trápení Reds naopak pokračuje.

Souboj Chelsea a West Hamu byla přímá bitva o čtvrté místo v tabulce, které zajišťuje účast v Lize mistrů, lépe jej zvládla Tuchelova skvadra. Kladiváři doma Blues podlehli 0:1, jediný gól utkání vstřelil Timo Werner. V sestavě poražených Hammers nechyběli ani Tomáš Souček a Vladimír Coufal. 

Poslední tým ligy a jistý sestupující Sheffield doma porazil Brighton, který stále ještě bojuje o záchranu v Premier League. Jedinou branku utkání vstřelil v prvním poločase McGoldrick.

Wolverhampton se na domácí půdě se zlou potázal v duelu s Burnley, neboť v první polovině řádil Wood, který hostům obstaral tříbrankový náskok. Pět minut před koncem druhého poločasu pak Westwood zvýšil náskok na konečných 0:4.

Premier League, 33. kolo:

Arsenal - Everton 0:1 (0:0) Branka: 76. Leno (vl.)

Liverpool - Newcastle United 1:1 (1:0) Branky: 3. Salah - 90+5. Willock

West Ham United - Chelsea 0:1 (0:1) Branka: 43. Werner

Sheffield United - Brighton 1:0 (1:0)Branka: 19. McGoldrick D.

Wolverhampton - Burnley 0:4 (0:3)Branky: 15., 21. a 44. Wood, 85. Westwood).

Leeds - Manchester United 0:0

Aston Villa - WBA 2:2 (1:1)Branky: 9. El Ghazi z penalty, 90+2. Davis - 23. Pereira z penalty, 47. Diagne