eFotbal

Rudý karban v Argentině. Racing vyhrál ve finále místního Poháru mistrů, v zápase padlo jedenáct červených karet!

Rudý karban v Argentině. Racing vyhrál ve finále místního Poháru mistrů, v zápase padlo jedenáct červených karet!
Rudý karban v Argentině. Racing vyhrál ve finále místního Poháru mistrů, v zápase padlo jedenáct červených karet!Flashscore
Devadesát minut se hrálo normální finále argentinského Trofeo de Campeones (Pohár mistrů). Extrémně vyrovnaný zápas mezi Racing Clubem a Bocou Juniors spěl za stavu 1:1 do prodloužení. A pak “objevil” rozhodčí ve své kapsičce červenou kartu.
Reklama
Reklama

Osm žlutých během devadesáti minut není úplně málo, ale jihoamerická finále jsou poněkud vyhecovaná. Pak se ale zápas mezi Racing Clubem a Bocou Juniors poněkud zvrtl. Ještě v nastavení základní hrací doby si červenou kartu vysloužil Sebastian Villa z Bocy a Johan Carbonero z Racingu a jedenáctky byly desetičlenné. V sedmé minutě nastavení musel pak lavičku opustit kouč Bocy Ibarra. Ale ani tady to neskočilo. V prodloužení totiž karetní mariáš pokračoval. 

Po 100 minutách hry totiž dostal Alan Varela z Bocy druhou žlutou a musel zamířit do sprch, což nakonec Racingu pomohlo do vedení, když se v přesilovce ve 118. minutě prosadil Carlos Alcaraz a následně vše explodovalo. Během následujících dvanácti minut si - slovy Pavla Čapka - kartu barvy vlčího máku prohlédli dva hráči vedoucího Racingu (střelec Alvarez a na lavičce v tu chvíli sedící obránce Galvan a hned pětice členů kádru Bocy (dva hráči z lavičky). Když ve čtyřicáté minutě třicetiminutového prodloužení uviděl červenou pátý hráč Bocy na hřišti, byl rozhodčí nucen zápas ukončit kvůli nedostatku fotbalistů v dresu Bocy. 

Extrémní zápas přitom není první, ve kterém se Boca Juniors “vyznamenala.”  Už v roce 1971 byl tým součástí zápas považováného za nejbrutálnější v historii, když ve skupinové fázi Copa Libertadores Argentinci hráli proti peruánskému Sportingu Cristal a “fotbalová bitva” vyústila ve vyloučení 19 hráčů. Tři účastníci zápasu byli následně převezeni do nemocnice a ostatní, včetně rozhodčích a trenérů, navštívili 24. policejní stanici. Toto nebylo podle dosavadních informací včera nutné. I tak se ale finále argentinského Poháru mistrů zapíše do dějin. Jak výsledkem Boca Juniors - Racing Club 1:2 po prodloužení, tak především 11 červenými kartami.