eFotbal

S Diopem se chce Dynamo definitivně rozloučit, Tolna si na jihu nechají. Jaká je situace Pennera?

S Diopem se chce Dynamo definitivně rozloučit, Tolna si na jihu nechají. Jaká je situace Pennera?
S Diopem se chce Dynamo definitivně rozloučit, Tolna si na jihu nechají. Jaká je situace Pennera?Flashscore
"Na papíře je kvalita našeho kádru určitě vyšší než v loňské sezoně. Nový majitel vyšel trenérovi vstříc a dá se říci, že z 95% přivedl do týmu všechny hráče, které si David Horejš vybral. Teď už bude jen záležet na tom, zda hráči tento potenciál dokážou naplnit," pronesl na webu dynamocb.cz sportovní manažer Dynama Martin Vozábal.
Reklama
Reklama

Jihočeský kádr směrem dovnitř je navíc stále ještě otevřen. "Na panu majiteli vidím, že pokud bychom vycítili, že se na trhu objevil nějaký další hráč, který by byl pro naší hru zajímavý, tak by do něj dokázal ještě zainvestovat. Proto jsem přesvědčený o tom, že kádr na novou sezonu můžeme mít opravdu kvalitní," vyprávěl v interview pro stránky dynamocb.cz funkcionář, jenž řídil Dynamo posledních šest let.

Klub vzal na rakouské soustředění i Nicolae Pennera, který dlouho nebyl vidět. "Nicolas je po dlouhodobém zranění, kdy prakticky rok a půl nehrál fotbal. Je to náš odchovanec, který v určitém věku zvolil fotbalovou cestu přes Spartu Praha a ještě jako dorostenec podepsal smlouvu v Juventusu Turín. Tam se právě zranil a následně mu skončila smlouva a nyní je tedy hráčem beze smlouvy. To vážné zranění kolene ho samozřejmě značně přibrzdilo, přesto má stále v sobě velký potenciál. O jeho budoucnosti se samozřejmě bavíme s ním i s majitelem klubu. Všichni si uvědomujeme, že kondiční a především pak herní stránka je na zcela minimální úrovni. Tu herní praxi nic nenahradí a když hráč z fotbalu vypadne na tak dlouhou dobu, je to vždycky hodně znát. Teď bude záležet na tom, jak celou situaci uvidí Nicolas a také jeho manažer. Pokud se naše cesty z krátkodobého nebo i dlouhodobého pohledu potkají a pokud se dohodneme na spolupráci, budeme rádi za to, když tady s námi bude. Pro něj je v tuto chvíli nejdůležitější, aby nabral tu herní praxi. A je celkem jedno, jestli to bude v A-týmu, B-týmu, v přípravě a nebo v nějakém úplně jiném klubu. Nicolas teď potřebuje hlavně hrát zápasy a až čas ukáže, kde bude jeho budoucnost," doplnil na oficiálních stránkách jihočeské značky Vozábal.

K jižním sousedům naopak nevyrazil Emmanuel Tolno. To vše i přesto, že si ho kouč v přípravě chválil. Co se stalo? "Tolno se může pohybovat na území České republiky, ale nemá potřebné dokumenty k tomu, aby mohl vycestovat do Rakouska. Podobné administrativní záležitosti jsou běh na dlouhou trať a není možné během pár dnů zařídit, aby s námi jel. Nechtěli jsme v žádném případě jít do rizika, abychom ho nelegálně vzali do Rakouska a poté čelili možným sankcím. Po sportovní stránce je to určitě velká škoda, Emu tedy na nás ale čeká v Čechách. S Táborskem jsme ale dohodnuti a hned jak se vrátíme, tak na 99% uzavřeme smlouvu o ročním hostování s následnou opcí na přestup," ozřejmil.

To se senegalským forvardem Dame Diopem, jenž si v českých podmínkách zahrál i za Slavii, Baník nebo Zlín, už se na Střeleckém ostrově nepočítá. "Damemu končilo v květnu vízum a musel se vrátit zpět do Senegalu ještě před posledním zápasem sezony. Doma si následně zažádal o dlouhodobé vízum, avšak dokumenty, které dokládal, neměl úplně v pořádku a jeho žádosti nebylo vyhověno a celé se to začalo protahovat. V tuhle chvíli absolutně nevíme, kdy by mohl zpět do České republiky dorazit. Upřímně s ním v tuto chvíli už nepočítáme a budeme se s ním chtít definitivně rozloučit. Nedovedu si totiž vůbec představit, že by nyní naskakoval do rozjetého vlaku a že by se připojil k týmu, který se už dlouho připravuje na ligu a kde hráči bojují o své místo v týmu," uzavřel na dynamocb.cz Vozábal.

Bassey: Snažím se přenést si herní pohodu z Vlašimi i do Dynama a uvidíme, co to přinese

Zdroj: dynamocb.cz