eFotbal

S hlavou na špalku: Vyhlášení stratégové, kterým hrozí během jara odvolání

S hlavou na špalku: Vyhlášení stratégové, kterým hrozí během jara odvolání
S hlavou na špalku: Vyhlášení stratégové, kterým hrozí během jara odvoláníFlashscore
Každou sezónu se hojně diskutuje o tom, kteří trenéři mají nůž na krku. Pokud se klubu výsledkově nedaří, jejich jméno je pak skloňováno s odvoláním a jejich flek spojován s možnou náhradou. Pár tváří bylo již během této sezóny odejito, ale ve hře jsou i další jména, která by na současných adresách nemusela dožít sezónu. Podívejme se na čtyři vyhlášené stratégy, kterým hrozí během jara odvolání.
Reklama
Reklama
4) Ronald Koeman (Barcelona)

Na lavičku katalánského velkoklubu usedl v létě a naskočil do rozjetého vlaku v hluboké krizi. Důvěru ve své schopnosti však musel od prvního dne obhajovat nejen před fanoušky, ale především u vedení, které chystalo personální změny ve svých řadách, a značná část členů mu vyjadřovala nedůvěru. Koeman se statečně na Camp Nou snaží o zázraky, ale je zřejmé, že tým potřebuje okysličit a v aktuálním složení bude cesta k trofejím velice obtížná. A pokud možnost získávat tituly uvadne, může jít i on z kola ven.

3) Antonio Conte  (Inter Milán)

Italský stratég se ocitl pod zvýšeným tlakem po neúspěchu v Lize mistrů. Lodivod Interu Milán měl již hlavu na špalku po loňském nezdaru ve finále Evropské ligy, ale nakonec důvěru ještě dostal. Aktuálně druhý tým Serie A ztrácí tři body na městského rivala a nutně potřebuje získat nějakou cennou trofej, aby bylo vedení ujištěno, že cesta tohoto trenéra je správná. Conte již několikrát žádal o čas, že jeho práce vyžaduje z jejich strany trpělivost.

2) Andrea Pirlo (Juventus)

Jako odvážný tah se dá považovat angažování bývalého italského středopolaře do funkce trenéra turínského obra. Při jeho jmenování se zvedlo několik obočí a následovaly dotazy, zda se jednalo o vhodné a hlavně efektivní řešení. BIoanconeri dlouhá léta vládnou Serii A, ale pod taktovkou Pirla se nezdají být lídrem z posledních let. Hovoří o tom i čtvrté místo v tabulce a nevýrazné výsledky. Pokud Juventus nebude na jaře bojovat o titul, může vedení hledat vhodnějšího kandidáta.

1) Frank Lampard (Chelsea)

Na Stamford Bridge přišel z rolí klubové ikony, která může Chelsea navrátit na vrchol. Pravdou ale je, že Frank Lampard má nejhorší procento výher ze všech trenérů v éře Romana Abramoviče. Doba hájení je dávno pryč, přehlížení nepřesvědčivých výsledků taktéž. V kuloárech se proslýchá, že zatím nůž na krku nemá, ale zároveň se už hovoří i o možném nástupci. Lampard dostal v létě slušný balík na nákup hvězdných tváří, ale kýžený efekt se nedostavuje. Pokud na jaře nepřijde zlepšení, může si předčasně balit kufry.

Zdroj: sportskeeda.com