eFotbal

S nožem na krku? Pět vyhlášených trenérských jmen, která by se mohla ocitnout na volné noze

S nožem na krku? Pět vyhlášených trenérských jmen, která by se mohla ocitnout na volné noze
S nožem na krku? Pět vyhlášených trenérských jmen, která by se mohla ocitnout na volné nozeFlashscore
Špatné výsledky odnáší jako první trenér, který za tým a herní strategii zodpovídá. Toto pravidlo je železné a řídí se jím většina klubů po celém světě. Když se nedaří, mají nůž na krku a zpravidla se ocitají na volné noze. Své by o tom mohl mluvit v poslední době například Koeman v Barceloně nebo Santo v Tottenhamu. Nemusejí být však jediní. Podívejme se na kvintet koučů, kteří by taktéž mohli být v brzkých měsících odvoláni.
Reklama
Reklama
5) José Mourinho

Svá nejlepší trenérská léta má zřejmě tento portugalský stratég již dávno za sebou. Už v Tottenhamu to nebylo pravé ořechové, ale v této sezóně se mu nedaří ani v Itálii. Římané jej angažovali s vidinou velkých výsledků, které se však nedostavují. Na adrese, která nemá ambice jako třeba jeho předešlý chlebodárci, se však jedná o jedno velké zklamání. Místo toho, aby zde Mourinho restartoval svou trenérskou kariéru, propadá se do stále větší profesní průměrnosti.

4) Carlo Ancelotti

Jeho jméno figuruje ve společnosti nejlepších trenérů jednadvacátého století a pyšnit se může více jak dvaceti trofejemi na svém kontě. Italský stratég je jedním z hrstky manažerů, kteří vyhráli tři tituly v Lize mistrů, byť na to musel využít dva kluby. Druhé angažmá v Madridu se nejeví jako průser, neboť Real je v tabulce druhý, ale na druhou stranu se sem tam objeví šokující ztráty jako třeba v Lize mistrů s moldavským Tiraspolem. I když dobré výsledky jeho tým generuje, stále se ve Španělsku špitá, že by mohl být nahrazen.

3) Massimiliano Allegri

Kdo dokáže vrátit Starou dámu na vrchol, když ne jméno, které v minulosti fungovalo? Allegri při své první anabázi v Turíně získal pět ligových titulů v řadě a fanoušci jej vynášeli do nebes. Nyní je ale hvězdný klub Serie A v hlubokém útlumu a nedaří se to ani jemu otočit. Bianconeri zažívají velkou herní krizi a na konci sezony jim může reálně hrozit, že si po dlouhé době nezahrají Ligu mistrů. Dojde vedení opět trpělivost a bude hledat dalšího potencionálního spasitele, kdo tuto pohromu zažehná?

2) Mauricio Pochettino

Každý trenér mu může závidět kádr, který má k dispozici. Být lodivodem PSG však sebou přináší i velkou zodpovědnost a tlak. Pochettino v létě vsadil na sérii chytrých nákupů bez velkých finančních nákladů, v Parku Princů se mu sešla smečka schopných generálů, ale chybí řadoví vojáci, kteří by vytvořili týmovou synergii. Argentinský stratég má nůž na krku, neboť se od něj očekává triumf v Ligue 1 i v Lize mistrů. Jakékoliv klopýtnutí by mohlo znamenat, že vyhazov nebude daleko.

1) Ole Gunnar Solskjaer

Jméno norského kouče bylo již několikrát spojováno s odchodem z Old Trafford, ale vždy to dokázal ustát. Bylo to i díky důvěře, které v jeho schopnosti chová vedení. Start v nové sezoně vypadal slibně, ale nadšení postupně vystřídalo zděšení. Bídné výkony v Lize mistrů, debakl v Premier League od Liverpoolu, mínusové bodíky sbíra Solskjaer jako na běžícím pásu a na Ostrovech už jen spekulují, kdy dojde vedení Manchesteru trpělivost. I samotní fanoušci spílají, že už by to chtělo změnu.

Zdroj: sportskeeda.com