eFotbal

S rodinou jsme měli velké štěstí na toto angažmá, moc se nám tu líbí, říká o Luzernu Frýdek

S rodinou jsme měli velké štěstí na toto angažmá, moc se nám tu líbí, říká o Luzernu Frýdek
S rodinou jsme měli velké štěstí na toto angažmá, moc se nám tu líbí, říká o Luzernu FrýdekFlashscore
Zkušený univerzál Martin Frýdek (29) je od října loňského roku součástí švýcarského Luzernu, za který si v tamní Super League připsal k tomuto datu 22 startů a 1900 odehraných minut, s tím, že zatím za svého prvního zahraničního zaměstnavatele kariéry neskóroval.
Reklama
Reklama

Luzern je po sedmadvaceti odehraných kolech v desetičlenné tabulce osmý, ovšem na druhé Servette Ženeva ztrácí ve vyrovnaném peletonu pouhých šest bodů...

"Mohu naprosto objektivně prohlásit, že švýcarská liga má velkou kvalitu. Ale to jsem dobře věděl už když jsem přicházel. Stačí se podívat na švýcarský nároďák. Nebo na Young Boys Bern, který se dostal do jarní vyřazovací části Evropské ligy, na podzim vyhrál základní skupinu. Basilej pár let zpátky byla pravidelně v Lize mistrů, Bern ji hrál loni. Navíc nejvyšší soutěž hraje jen deset klubů, díky tomu je úroveň určitě vyšší. Ostatně, pohled na tabulku je výmluvný. Chceme se dívat nahoru, ale dobře víme, že se nás týká i spodek tabulky. Soutěž je opravdu neuvěřitelně našlapaná. Jediný, kdo je odskočený, je Young Boys Bern," uvedl v interview pro sport.cz jeden ze synů vicemistra Evropy z roku 1996.

Hledí Luzern výš, nebo mu bude stačit v zemi helvétského kříže udržet nejvyšší soutěž? "Samozřejmě, jsme namočení i do bojů o záchranu. Což se ale vzhledem k tabulce týká kohokoliv od třetího místa níže. Nechci ale tvrdit, že nepřemýšlíme o pohárech. Mužstvo máme dobře složené, odehráli jsme výborné zápasy. Bohužel jsme některé dobře rozehrané nedovedli do výhry. Je těžké jenom vyhrávat. Ve švýcarské lize může každý porazit každého. Každopádně jsme ale ještě ve hře v domácím poháru. Proč se nepokusit ho vyhrát, když z něj vede také cesta do Evropy?," pokračoval na stránkách sport.cz rodák z Hradce Králové, který se v minulosti dvakrát radoval ze zisku Českého poháru.

Styl Luzernu se zdá být bláznivý. Ze všech mužstev dostal nejvíce branek (45) a naopak hned po vedoucím Bernu jich nejvíce i nastřílel (46). "Je to takové divočejší. Chceme být dominantní na míči, snažíme se hodně útočit. Do ofenzívní fáze se zapojujeme všichni. Někdy máme smůlu, soupeři nám dají gól ze všeho. Ale tenhle styl je podle mého gusta, jsem moc spokojený. S rodinou jsme měli velké štěstí na toto angažmá, Švýcarsko je nádherná země. Nebydlíme přímo ve městě, přibližně dvacet minut autem od Lucernu. Moc se nám tu líbí, příroda a všechno kolem je tady nádherný," uzavřel na sport.cz spokojeně působící odchovanec letenského "S", jenž v minulosti prošel i Senicí nebo Libercem.

Pokud nebyl před Vágnerovou červenou v Brně faulován Hromada, pak měla Bohemka vyhrát nad Jabloncem

Zdroj: sport.cz