eFotbal

S touto novou sedmičkou v kádru bude chtít Slavie znovu vyhrát ligu a uspět v Evropě

S touto novou sedmičkou v kádru bude chtít Slavie znovu vyhrát ligu a uspět v Evropě
S touto novou sedmičkou v kádru bude chtít Slavie znovu vyhrát ligu a uspět v EvropěFlashscore
Pražská Slavie v létě posilovala. Do každé řady přišel alespoň jeden nový fotbalista. Jak potvrdil šéf sešívaných Jaroslav Tvrdík, tak cíl Slavie je jasný – titul. Těchto nových sedm hráčů by k tomu mělo fotbalistů z Edenu dopomoci.
Reklama
Reklama

Aleš Mandous, brankář

Reprezentační trojka, která k sešívaným přišla z Olomouce, by měla být pojistkou pro možný odchod Ondřeje Koláře do zahraničí.

Mandous se podle odborníků Kolářovi typologicky podobá, což hrálo v jeho přestupu asi největší roli. Devětadvacetiletý brankář nastoupil v české nejvyšší soutěži k šestačtyřiceti zápasům, ve kterých šestnáctkrát udržel čisté konto.

Brankář, jehož doménou by mimo jiné měla být i hra nohou, se v minulosti nicméně nevyvaroval hloupých chyb v rozehrávce (z minulé sezóny např. v utkání Olomouce s Jabloncem nebo v MOL CUPu se Slávií).

Aiham Ousou, obránce (Švédsko)

Švédský obránce s českou ligou zatím zkušenosti nemá, ale kouč Trpišovský o něj hodně stál. Pro české fanoušky je to zatím velká neznámá. Ve Slavii by si měli dát pozor na to, že ne každý cizinec se v českém fotbalu chytí (to však u sešívaných v posledních letech zase tolik neplatí).

Mads Emil Madsen, záložník (Dánsko)

Dánský fotbalista, který přišel z rakouského Lince běl by přesně zapadnout do Trpišovského filozofie. Je běhavý, vytrvalý i technický. V Edenu by měl zalepit díru po zraněném Lukáši Provodovi. Podle referencí by měl mít Madsen velmi dobrý přehled ve hře a i práce s míčem by neměla být špatná. Trpišovský a spol. od něj očekávají kreativní přihrávky a finální pasy. Levonohý záložník by měl góly hráčům spíše připravovat, než je dávat.

Co se týče negativ, tak prý postrádá výbušnost, rychlost a agresivitu v soubojích a má ztrácet míče v kritických prostorech.

Srdjan Plavšić, záložník (Srbsko)

Šikovný srbský záložník byl první ostře sledovanou posilou sešívaných letos v létě. Proč? Protože do Edenu putoval přímo ze Sparty. Fanoušky Sparty si navíc naštval tím, že o svém přesunu lhal, když říkal, poté, co se objevily spekulace o odchodu z Letné, že k odvěkému rivalovi rozhodně nepůjde. Něco podobného si již zažil jeho spoluhráč Nicolae Stanciu.

Ubong Moses Ekpai, záložník (Nigérie)

 

Nigerijský záložník se pohybuje v české nejvyšší soutěži už nějaký ten pátek. Ofenzivní záložník by měl pomoci sešívaným vylepšit již tak kvalitní útočnou formaci. V nejvyšší české soutěži Ekpai nastoupil do 71 zápasů, dvanáctkrát skóroval a sedm branek připravil.

Od bývalého hráče Liberce, Zlínu, Plzně či Českých Budějovic si tedy Trpišovský jistě slibuje pomoc v ofenzivním tažení sešívaných.

Michael Krmenčík, útočník

Jedna z nejkontroverznějších posil sešívaných. Útočník, o kterém se říká, že je dřevák a není technický, že na tom není nejlépe s fyzičkou a že nebude tudíž stíhat. Za to byl ostatně fotbalovou veřejností kritizován i na letošním EURO.

Bývalý útočník Plzně, belgických Brugg či řeckého PAOK Soluň to bude mít ve Slavii hodně těžké. Důležité pravděpodobně bude, jak moc mu vyjde začátek angažmá v Edenu.

„Objevila se možnost získat reprezentanta v nejlepším věku. Sám hráč projevil velký zájem o to hrát ve Slavii a máme spolu dohodu, jak reprezentovat klub. Michal je dneska nastavený tak, že chce dát fotbalu všechno a uvědomuje si, že musí jít příkladem nejen na hřišti. Ví, jaké principy vyznáváme. Ta forma přestupu je i prostorem, aby ukázal, že je vhodným hráčem i třeba do reprezentace, kam měl kdysi dobře našlápnuto. Je to fotbalový atyp, který umí hrát zády k bráně a není žádný pochyb o tom, že by nám mohl pomoct. Ten potenciál tam je,“ komentoval příchod Krmenčíka trenér Trpišovský.   

Ivan Schranz, útočník (Slovensko)

Pro Ivana Schranze bude Slavia pátým českým angažmá. Po příchodu z Trnavy nejdříve působil ve Spartě, ale v její sestavě se ovšem do ligy neprosadil. To se mu povedlo až na Dukle a později v Českých Budějovicích, za které nastřílel devět ligových branek. Následně působil v Jablonci, kde v sezoně 2020/2021 nashromáždil třináct tref a stíhal Jana Kuchtu v souboji o krále ligových střelců. V sezoně 2018/19 si Schranz zkusil i angažmá na Kypru, kde nastupoval za AEL Limassol. Po letošní úspěšné sezoně byl nominován do slovenské reprezentace na EURO, kde si však nezahrál Kromě gólové produktivity je Schranzovou výhodou i větší počet pozic, jaké je schopný na hřišti zastat. Kromě hrotového útočníka i staženější pozici víc ke středu zálohy nebo křídelní pozici, to vše si od něj ve Slavii také slibují.