eFotbal

Šádek o Limberském: Tím, že nechce trénovat, nám to zkomplikoval. Byl by dobrý kouč, ale musí k tomu najít chuť

Šádek o Limberském: Tím, že nechce trénovat, nám to zkomplikoval. Byl by dobrý kouč, ale musí k tomu najít chuť
Šádek o Limberském: Tím, že nechce trénovat, nám to zkomplikoval. Byl by dobrý kouč, ale musí k tomu najít chuťFlashscore
Bývalý krajní bek Viktorie Plzeň a současný zadák třetiligové Jiskry Domažlice David Limberský (38) má za sebou křest své autobiografické knihy, jejímž kmotrem se stal jeho někdejší nadřízený z Doosan arény Adolf Šádek.
Reklama
Reklama

Ten se s ním pravidelně potkává i po jeho letním konci ve Štruncových sadech. "Poměrně často chodí hrát tenis pod okna mé kanceláře. Není tak kvalitní a hodně u toho řve. Musel jsem snad třikrát, čtyřikrát otevřít okno a říct mu, jestli se nechce uklidnit. Vídám ho podstatně častěji, než dřív jako hráče. Asi před dvěma měsíci jsem si troufl si s ním zahrát. Dal mi kanára, to jsem vůbec nečekal, překvapil mě. Je to teď mezi námi maličko uvolněnější," usmíval se v interview pro isport.blesk.cz plzeňský funkcionář.

Ten zná defenzivního veterána velmi dlouho. Přijde mu, že s přibývajícím věkem zmoudřel a lidsky vyzrál? "Ano, ale pořád je ještě mladý. Když vidím, jak dohrává kariéru v Domažlicích, tak tam vůbec nezmoudřel. Poměrně hodně zápasů vyhrávali, myslím, že spousty víkendů si s ním jeho manželka zažila věci, co si úplně nepřála. Měl jsem pocit, že je úplně moudrej, ale když ho sleduju v Domažlicích, fotbal si užívá zase jinými doušky. Ale Lenka si ho narovná a David rychle zmoudří, protože bude muset," přidal na stránkách iSport.cz současný majitel lídra Fortuna:ligy, který by měl do konce kalendářního roku 2021 změnit vlastníka.

Sám exreprezentant by se měl časem do Plzně vrátit. Byť už v jiné, než hráčské roli. "Zatím si žádnou pozici představit nedovedu. Je dobře, že si to sám vyhodnotil, že si to správné místo v Plzni ještě bude hledat. Nabízel jsem mu pozici trávníkáře, to říkal, že ho úplně neláká. Dali jsme si čas na to, abychom našli místo, kde bychom si vzájemně vyhověli a kde by byl klubu prospěšný," doplnil na stránkách Sportu Šádek.

Podle něj by byl i dobrým trenérem. "On už se ale rozhodl, že tohle ho neláká. Možná, až zestárne, změní názor. Řekl mi, že nechce dělat manažera, že nechce trénovat, nechce jezdit na sekačce a ať mu najdu místo. Je to poměrně složité, musíme něco vymyslet. Tím, že nechce trénovat, nám to maličko zkomplikoval. Byl by dobrý trenér, ale musí k tomu najít chuť. Musíte si projít nějakým procesem, David asi teď nechce začínat od dětí. Časem k tomu dospěje," uzavřel ve Sportu muž zodpovědný za Viktorii.

Vízek: Z mého pohledu jde v procesu hlavně o to, aby si Pelta uvědomil, že nemá takovou moc

Zdroj: isport.blesk.cz