eFotbal

Šádek: Pořád je toho dost, co se nepovedlo. Třeba jsme nikdy nezískali double, nevyhráli jsme ligu třikrát za sebou

Šádek: Pořád je toho dost, co se nepovedlo. Třeba jsme nikdy nezískali double, nevyhráli jsme ligu třikrát za sebou
Šádek: Pořád je toho dost, co se nepovedlo. Třeba jsme nikdy nezískali double, nevyhráli jsme ligu třikrát za sebouFlashscore
Výročí 110 let od založení klubu slavící Viktoria dosáhla od ročníku 2010/2011 na pět domácích titulů, čímž vstoupila mezi tuzemskou špičku. V posledních třech sezonách se však Plzni nepodařilo probojovat do skupinové fáze evropských pohárů, což je bráno jako velké zklamání...
Reklama
Reklama

"Když jsem před lety přicházel, měl jsem velké sny a obrovské cíle. A většina se skoro naplnila, i díky obrovskému úsilí a pracovitosti všech lidí v klubu. Přál bych si, aby byl klub stejně úspěšný jako v poslední dekádě. Ano, bude to obrovsky těžké, ale rád bych, aby dál psal historii vlastní rukou. Ono to je spíš tak, že když si nějaký sen splním, chci to prožít znovu. Ale pořád je toho spoustu, co se nepovedlo. Třeba jsme nikdy nezískali double, nevyhráli jsme ligu třikrát za sebou. Některé sny jsou odvážné, ale to byly, i když jsem do Plzně přicházel. Dodnes vidím obličej Davida Limberského, když jsem mu před těmi deseti lety řekl, že bych chtěl získat mistrovský titul a hrát evropské poháry," usmíval se současný šéf Adolf Šádek, jehož stanovisko zveřejnil server ceskatelevize.cz.

I když se poháry opět nepovedly, ve Fortuna:lize to západočeské značce šlape a po skalpu Sparty se vyhřívá na první příčce prvoligové tabulky. "Letos jsme o titulu výjimečně nemluvili. Říkali jsme, že chceme být v první šestce, abychom mohli hrát o evropské poháry. Ano, sobotní zápas se Spartou byl skvělý, ale jedna vlaštovka jaro nedělá. Jak jsou naši kluci schopní podat fantastické výkony, tak zrovna tak to pak v dalším zápase dokážou sami znehodnotit. Já tedy doufám, že si hlavně dokázali, že pokud ke každému zápasu přistoupí takhle, jsou schopní porazit kohokoliv," přidal nástupce Tomáše Paclíka, od něhož klub převzal už v březnu tohoto roku.

Ten nyní hledá investora, aby zůstala Plzeň v souvislosti s nejužší špičkou konkurenceschopná i nadále. "Že jsme jim schopni konkurovat sportovně, jsme viděli o víkendu. Přesně proto, abychom byli schopni konkurovat i jinak, probíhá jednání o vstupu nového investora. Chceme, aby Viktorka byla nadále silná, mohla se držet moderních trendů. Tím neříkám, že chceme mít stejný rozpočet jako Slavia nebo Sparta, ale v každém případě chceme být konkurenceschopní," přiznal na ceskatelevize.cz ostřílený plzeňský představitel, jenž by vše rád dotáhl do konce kalendářního roku 2021. "Chci moderní a zdravý klub, který vychovává hráče pro svoje potřeby, ale i pro reprezentaci. Víc k tomu říct v tuhle chvíli nemůžu. Jednání probíhají, do konce kalendářního roku by měl být ten proces ukončený. Mám pocit, že jsem se pro Viktorku skoro narodil. Ty úspěchy, kterých jsme tady dosáhli, se nikdy nepřejí. Máme v sobě touhu vítězit, jako klub jsme tak nastavení. Kdo z hráčů to nepochopí, nemůže tady hrát. Podobně to mají i zaměstnanci včetně mě," zaznělo z úst Šádka, jenž v žádném přípaě neplánuje profesní odchod do druholigové Zbrojovky, o čemž se spekulovalo před pár měsíci. "Jsem přesvědčený, že tady zůstanu. Zrovna tento týden jsem se z Brna vrátil a situace na dálnici D1 mě znovu přesvědčila, že tam nebudu jezdit často," uzavřel na webu ČT Sport západočeský funkcionář, jehož celek čeká o víkendu slavnostní duel proti Dynamu České Budějovice.

Zdroj: ceskatelevize.cz