eFotbal

Šance pro Šedu či Lichtenberga? Dosavadní jednička Poláček si může v příštím kole poprvé sednout na lavičku...

Šance pro Šedu či Lichtenberga? Dosavadní jednička Poláček si může v příštím kole poprvé sednout na lavičku...
Šance pro Šedu či Lichtenberga? Dosavadní jednička Poláček si může v příštím kole poprvé sednout na lavičku...Flashscore
Mladé Boleslavi to v této sezoně před domácím publikem v Lokotrans Aréně nejde a tým Pavla Hoftycha pořád čeká po remíze s Jabloncem a prohrách se Spartou i Hradcem Králové na svou první výhru.
Reklama
Reklama

Votroci si tří bodů dost cenili, protože byli podle svého šéfa Miroslava Koubka šedesát procent zápasu pod tlakem a rozhodující branku vstřelili po hrubé chybě domácího souboru.

"Boleslav slušně presovala a nedávala nám prostor. Přiklonilo se k nám štěstí, když soupeřův brankář udělal chybu. Musím pochválit obranu za to, jak vykrývala situace v naší šestnáctce, slušně pohlídala Škodu, ale Matějovský podle mého dostal více prostoru, než bych si představoval," ocenil domácího funkčního veterána nestarší trenér FORTUNA:LIGY, jehož pozápasové hodnocení nabídl web fkmb.cz.

Pokud jde o zmíněnou hrubku, letní posile Martinu Poláčkovi se nepodařilo zkrotit střelu Vojtěcha Smrže z pětadvaceti metrů a míč mu z rukavic vyklouznul. "Takové střely musím chytat. Prohru beru na sebe," kál se dvaatřicetiletý strážce svatyně, jenž se vrátil do Boleslavi po svých misích v Levski Sofia a Podbeskidzie.

Jeho šéf Pavel Hoftych jen těžko zakrýval obrovské zklamání a kdo ví, zda si dvaatřicetiletý gólman připíše v Českých Budějovicích svůj sedmý start v sezoně.

"První poločas jsme byli aktivnější mužstvo, ovšem nechali jsme si dát lacinou branku, osobně si myslím, že z ofsajdu. Druhý poločas jsme začali aktivně a po vyrovnání z penalty jsme měli být mančaftem s větším drajvem, ale dostali gól po chybě brankáře. Prohráli jsme s Hradcem, který byl maximálně efektivní po našich chybách. Ty sice patří k fotbalu, ale my některé individuální chyby nepříjemně často opakujeme. V takových situacích tým potřebuje, aby ho brankář podržel a to se bohužel nestalo," smutnil pětapadesátiletý odborník, který vede mužstvo od letošního února.

Půjde o víkendu na Střeleckém ostrově do akce šestatřicetiletý veterán Jan Šeda, nebo o sedmnáct let mladší brankářský talent Kryštof Lichtenberg?

Baník se ne a ne chytit. Jednou vyhrát doma je hodně špatné, je to o diskusi s lidmi ve vedení klubu, avizuje smutný Vrba