eFotbal

Sarri pokořil tým, kde je legendou. Pak se uklonil Spallettimu

Sarri pokořil tým, kde je legendou. Pak se uklonil Spallettimu
Sarri pokořil tým, kde je legendou. Pak se uklonil SpallettimuFlashscore
Italský titul v rukách Neapole? Formalita. Parta kolem Victora Osimhena kráčí za jednoznačným titulem. V pátek ovšem přišlo zakopnutí, Neapol padla v zápase proti Laziu, které vede Maurizio Sarri.
Reklama
Reklama

Sarri v Neapoli působil dlouhá léta. I díky výbornému působení se vyšvihl do Chelsea a Juventusu. Teď vede Lazio, kterému se daří a které by (nebýt formy Neapole) bojovalo o titul. 

Ostatně, zisku scudetta byl Sarri blízko i s Neapolí, a to v sezoně 2017/18. Tehdy to ale neklaplo. I pod Sarriho vedením hrála Neapol krásný fotbal, a tak byl zkušený kouč dotázán, jaká ze dvou Neapolí se lidem líbí více.

„Je to jako s ženami. Někdo preferuje blondýny, někdo brunety,“ použil Sarri klasickou analogii. „Rozdíl tam je. A to ten, že letos vyhrají titul. Strašně jim závidím!“

Jako jasného stavitele úspěchu vidí Sarri svého kolegu, který Neapol vede – Luciana Spallettiho.

„Dělá úžasnou práci, stejně jako celý sportovní úsek a vedení,“ smeknul poklonu Sarri. „Spalletti ukazuje i velkou odvahu. Troufá si do věcí, do kterých ještě nikdo nešel.“

Rozdíl mezi Spallettiho a Sarriho sezonou přitom není velký. Zatímco Sarri měl v této fázi soutěže 63 bodů, Spalletti má 65. Tehdy byl ale o pár bodů zpět Juventus, Neapol má teď pohodlný náskok osmnácti bodů!

„Stane se tam králem,“ ví dobře Sarri. „Pocit výhry je sladký všude, ale v Neapoli je to něco výjimečného.“