eFotbal

Sbohem a šáteček? Kteří hráči by mohli opustit kádr Sparty?

Sbohem a šáteček? Kteří hráči by mohli opustit kádr Sparty?
Sbohem a šáteček? Kteří hráči by mohli opustit kádr Sparty?Flashscore
Až za týden začne jarní část FORTUNA:LIGY, je pravděpodobné, že zdaleka ne všichni sparťani budou v tu chvíli ještě v rudém dresu. Odchod jinam hrozí zejména těm, kteří na podzim měli malé herní vytížení. Kdo všechno by tedy mohl Letnou opustit?
Reklama
Reklama
David Moberg Karlsson (26 let)

Za éry Václava Jílka téměř persona non grata, pod vedením jeho nástupce Václava Kotala opět důležitý člen kádru. Tak nějak by se dal popsat vývoj letenské anabáze Švéda Davida Moberga Karlssona, jehož si do týmu vybral přímo sportovní manažer klubu Tomáš Rosický. Herního vzepětí subtilního seveřana si dobře všimli i v zahraničí, a to zejména v jeho rodném Švédsku. Kroužit kolem něj začali zástupci Malmö i Göteborgu, vyptávat se na něj měli i šéfové skotského Celtiku Glasgow nebo rakouského Rapidu Vídeň. Překážkou však může být cena, která by se mohla vyšplhat až na 50 milionů korun. Najde se zájemce, který tuto částku vysází za Karlssona už tuto zimu?

Martin Minčev (19 let)

Aspoň na čas by mohl Letnou opustit i bulharský záložník Martin Minčev. Ofenzivní fotbalista, jenž do Prahy přišel v létě z Černo More Varna, se totiž během podzimu takřka vůbec nechytil. V lize odehrál za Spartu jen 75 minut a jeho jediným zápasem v základní sestavě byl paradoxně ten s jedním z nejtěžších soupeřů, když na závěr základní skupiny Evropské ligy nastoupil proti AC Milán. Otázkou je, co s ním bude dál. V úvahu připadá půlroční hostování, přičemž zájem by mohlo mít hned několik nejen českých týmů.

David Lischka (23 let)

Asi nikdo by se nedivil, kdyby Spartu co nevidět opustil také obránce David Lischka. Na Letnou dorazil po operaci srdce v létě 2019 jako jedna z nejvytouženějších posil, po které prahl sám Rosický. Pravdou ale je, že Lischellini, jak se hráči přezdívá, jeho důvěru zatím příliš nesplatil. A to je ještě hodně mírné hodnocení. Prakticky od počátku svého angažmá v rudém dresu totiž Lischka kupí jeden kiks za druhým, kvůli čemuž plnil na podzim většinou jen roli náhradníka. Hodí mu teď záchranné laso Jablonec, v jehož dresu naopak patřil k nejlepším hráčům FORTUNA:LIGY?

Srdjan Plavšič (25 let)

O jeho odchodu se mluví téměř každé přestupní období. Srbský dravec Srdjan Plavšič sice patří k nejrychlejším hráčům soutěže, do kvalit hodných základní sestavy Sparty mu však stále něco schází. A ví to i trenér Václav Kotal, který Plavšiče na podzim dlouho zcela opomíjel a od prvních minut ho v lize vyslal až do posledních dvou klání. Sám mladý záložník prý navíc dobře cítí, že by jinde hrál mnohem víc. Vyřeší to odchodem jinam, nebo se i na jaře spokojí s rolí náhradníka?

Matěj Polidar (21 let)

Nejasná je i pozice dalšího záložníka Matěje Polidara. Talentovaný středopolař, který zaujal v dresu podceňované Příbrami, se stejně jako Plavšič dostal na podzim na hřiště pořádně až ve chvíli, kdy Spartu svírala neúprosná marodka. Jinak ale sbíral minut pouze poskrovnu. Jak to s ním bude na jaře, nejspíš přímo ovlivní to, jak si v přípravě povede Jan Fortelný. Pokud ten kouče Kotala zaujme natolik, že už zůstane v kádru, s velkou pravděpodobností by to odpálilo odchod právě Polidara. Hostovat by mohl jít třeba opět do Příbrami, kde by ho uvítali s otevřenou náručí.

Dominik Holec (26 let)

Leckdo v něm viděl novou jedničku Sparty, vývoj událostí však tyto prognózy zatím absolutně nepotvrdil. Talentovaný gólman Dominik Holec totiž po svém příchodu ze Žiliny v průběhu jara loňského roku ve Spartě zatím hodně strádá. O post jedničky se perou Florin Nita s Milanem Hečou, takže na Holce překvapivě zůstává až pozice třetího brankáře. Přitom je ve věku, kdy hlavně musí pravidelně chytat. Pokud urychleně nezamíří jinam, vážně mu hrozí, že na Letné promarní další půlrok.