eFotbal

Schalke končí s Gazpromem, na hrudi bude mít jen název týmu

Schalke končí s Gazpromem, na hrudi bude mít jen název týmu
Schalke končí s Gazpromem, na hrudi bude mít jen název týmuFlashscore
Německý bulvární deník Bild ve včerejším vydání ponoukal klub z Gelsenkirchenu k radikálnímu řešení, když fotomontáží překryl logo hlavního sponzora klubu nápisem “Freiheit für Ukraine” (Svoboda pro Ukrajinu)m, čímž mimochodem oznamoval vlastní ukončení reklamní spolupráce s ruským byznysem. O několik hodin a jednu vojenskou invazi později už je toto ponouknutí realitou.
Reklama
Reklama

Kvůli ruské invazi na Ukrajinu odstraní vedení německého druholigového klubu Schalke 04 ze svých dresů logo svého hlavního sponzora, ruské státní společnosti Gazprom. Kromě toho odstoupil z dozorčí rady zástupce společnosti Matthias Warnig. Klub to dnes oznámil na svých internetových stránkách. "Vzhledem k vývoji událostí se FC Schalke rozhodlo odstranit logo hlavního sponzora Gazprom z klubových dresů. Bude nahrazeno logem Schalke 04," uvedli zástupci týmu na Twitteru.

Ruský Gazprom je jedním z největších dodavatelů plynu do Německa. Se Schalke 04 má smlouvu do roku 2025 a s klubem je úzce spjat již patnáct let. Rozhodnutí o odstranění loga padlo na schůzce s Gazpromem Germania. Warnig, který se jako jeden z vysokých představitelů Gazpromu stal terčem amerických sankcí, odstoupil po dvou a půl letech z dozorčí rady. Warnig je generálním ředitelem nově vybudovaného, ale zatím nespuštěného plynovodu Nord Stream 2 z Ruska do Německa, mnohamiliardového projektu Gazpromu a evropských společností.

Pro Schalke se po loňském sestupu jedná o další problém, když mu Gazprom podle informací německých novinářů přispíval zhruba deset  milionů eur na provoz. Klub, do kterého ze Sparty v zimním přestupovém okně odešel Nor Andeas Vindheim nicméně začal jaro skvěle a je pouhé dva body od čela tabulky. 

zdroj: sport.sk