eFotbal

Sedm nejhodnotnějších hráčů na soupisce nejvážnějšího kandidáta na sestup?

Sedm nejhodnotnějších hráčů na soupisce nejvážnějšího kandidáta na sestup?
Sedm nejhodnotnějších hráčů na soupisce nejvážnějšího kandidáta na sestup?Flashscore
Pardubice se dokázaly rozloučit s podzimem cennou remízou s lídrem tabulky. Východočeské značce, jež se od jara po dvou a půl letech odloučení vrátí na svůj zrekonstruovaný stadion K Vinici, to dalo jednoznačnou naději, že by cesta za jarní záchranou nemusela být úplnou sci-fi.
Reklama
Reklama

Tím spíš, že mladý kouč Radoslav Kováč má k dispozici nejednoho zajímavého hráče a s novým partnerem se pravděpodobně ještě bude přes zimní přestávku posilovat.

Kteří hráči jsou ve městě dostihů a perníků aktuálně nejhodnotnější? První místo patří čtyřiadvacetiletému záložníkovi Dominiku Janoškovi, jenž se letos klubu upsal do roku 2025. Specializovaný portál transfermarkt.com u něj uvádí přibližnou tržní cenu 16 milionů korun.

V závěsu za Janoškem je jeho vrstevník Dominik Hlavatý, který by vyšel případného zájemce za částku okolo 15 milionů korun. Také on dorazil do Pardubic z Viktorie Plzeň a usiloval o trvalý přestup, nikoliv o další hostování.

O status třetího nejdražšího borce kádru se pak dělí dvaadvacetiletý Tomáš Solil, jehož si nyní šestnácté mužstvo FORTUNA:LIGY vypiplalo a o dva roky starší Emil Tischler. U obou svítí suma blížící se čtrnácti milionům korun.

V první sedmičce se mimochodem nalézají i dva kmenoví slávisté, a sice jednadvacetiletý brankář Jakub Markovič a o rok mladší záložník Marek Icha, kteří se přibližují deseti milionům. korun.

Na známé tváře, jimiž jsou veteráni Pavel Černý či Kamil Vacek, už se nedostalo. Vzhledem k jejich věku a s tím spojené další perspektivě je to však zcela pochopitelné.

Nejcennější hráčský materiál Pardubic podle transfermarkt.com:

(v milionech korun)

Dominik Janošek (24) - 16 Michal Hlavatý (24) - 15Emil Tischler (24) - 13,5Tomáš Solil (22) - 13,5Dominik Kostka (26) - 8,5Jakub Markovič (21) - 8,5Marek Icha (20) - 8,5

Čtyři hráči, které by v zimě mohli přivést obhájci ligového titulu z Plzně