eFotbal

Semafor F:NL: Famózní Jihlava, střelec ze Slavie a týmy bez výhry

Semafor F:NL: Famózní Jihlava, střelec ze Slavie a týmy bez výhry
Semafor F:NL: Famózní Jihlava, střelec ze Slavie a týmy bez výhryFlashscore
Páté kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY bylo nataženo přes čtyři dny, hrálo se od pátku do pondělí. K vidění byla spousta zajímavých zápasů. Vystřídal se lídr tabulky a zaujala i kanonáda Zbrojovky proti neškodné Chrudimi. Ta je poslední, ale dobře se nemůže cítit více týmů, které ještě nevyhrály.
Reklama
Reklama
Červená – týmy bez výhry

Tři týmy mohou začít trochu panikařit. Pět kol a žádá výhra? Ne, tohle není dobré. Pojďme pěkně popořadě.

Jako poslední se z této kolonky mohlo vymanit béčko Sigmy, které svůj zápas hrálo až v pondělí. Ale nepodařilo se, na půdě silného Vyškova padlo 0:1. Jestli bychom měli najít pozitivum, tak to, že se kromě zápasu v Drnovicích dokázala Sigma pokaždé střelecky prosadit. Momentálně jsou Hanáci předposlední, na kontě mají jen dvě remízy.

Pod nimi je Chrudim. A je dost možné, že to tak bude celou sezonu. Chrudim jsme do červené zařadili už nedávno, nicméně musíme i teď. Po dvou remízách počítá jen prohry, naposledy z toho byla čtyřka v Brně. Co je horší, ofenziva téměř neexistuje. Dva góly za pět zápasů je prostě nedostatečné.

Na střeleckou formu si nemohou stěžovat ve Varnsdorfu, nicméně body tam nesbírají. Mají o bod víc než Sigma, ale bolístka je obrana. Devět vstřelených branek je totiž parádní počin, ale když v jednom zápase inkasujete dva nebo tři góly, tak nevyhrajete. Pokud ale na severu Čech zlepší obranu, mají potenciál se sestupovým starostem vyhnout.

Zdroj: MFK Chrudim

Oranžová – probrala se Zbrojovka, fajn start nováčka z Kroměříže

Nádech k obratu směru? Ne tak rychle. Zbrojovka si sice s chutí zastřílela, ale to v této sezoně proti Chrudimi asi nebude tak těžké.

Konečný výsledek 4:1 je ale podstatný. Proč? Liga je opět ohromně vyrovnaná, a tak se musí hledět i na skóre. Právě díky němu je Brno na pátém místě, což rozhodně vypadá lépe, než kdyby byla osmá, kde má stejně bodů Kroměříž.

I ta si zaslouží zmínku. Jakožto nováček si totiž vede velmi solidně. Největší strach může oklepat, jelikož hned od prvních kol nezabředla do spodních pater. Zatím prohrála jen dvakrát, což je také pozitivní.

Navíc zapsala více než dobré výsledky. Doma remizovala se silnou Jihlavou, tři body brala proti Prostějovu a naposledy vyhrála na hřišti Příbrami.

Zdroj: FC Zbrojovka Brno

Zelená – v Jihlavě roste kandidát na ligu, ve Vlašimi další hvězda Slavie

Klobouk dolů! Jihlava v přípravě hrála parádně, odpovídaly tomu i výsledky, když si vyšlápla i na Spartu. A odpovídá tomu i sezona. Nejen, že si v poháru poradila s Havlíčkovým Brodem 8:0, ale také vládne druhé lize.

První tři zápasy vyhrála. Někdy to byl boj, někdy dominance. Jediné zaváhání přišlo v Kroměříži, kde se urodila remíza. Jinak je ale parta trenéra Davida Oulehly suverénní.

Dokázala to i o víkendu, kdy ve šlágru kola doma přejela tehdejšího lídra ligy Táborsko 3:0, kdy hattrickem zazářil devatenáctiletý Lukáš Fila. I díky němu je Vysočina na prvním místě tabulky.

Na čelo tabulky střelců se dere Ebrima Singhateh. Útočník nebo křídelník přišel do Slavie z estonského Paide v létě 2022. V minulé sezoně nastupoval za slávistické béčko, v patnácti zápasech zapsal tři branky. Jelikož rezerva Slavie spadla do třetí ligy, musel Singhateh na hostování do Vlašimi. A zatím se to jeví jako výborný tah. Devatenáctiletý borec se gólem prosadil ve všech zápasech kromě jednoho.

Zdroj: FC Vysočina Jihlava