eFotbal

Semafor F:NL. Vyškovský last-minute obrat, divočina Dukly, alarm v Opavě

Semafor F:NL. Vyškovský last-minute obrat, divočina Dukly, alarm v Opavě
Semafor F:NL. Vyškovský last-minute obrat, divočina Dukly, alarm v OpavěFlashscore
Pozornost byla v českém fotbale o víkendu upřena hlavně na derby pražských S a souboj Baníku s Plzní. Nicméně i v druhé lize se odehrála spousta zajímavých momentů. Tři z nich přináší Semafor FORTUNA: NÁRODNÍ LIGY.
Reklama
Reklama
Červená – alarmující stav Opavy

Na jaře druhá nejhorší forma v druhé lize. Horší je jen tragicky hrající Prostějov. Nicméně ten určitě nemá takové ambice, jaké má Opava.

Posledních pět utkání, nula výher, tři remízy, dvě prohry. Aby toho nebylo málo, tak pouze tři vstřelené branky. Ostatně, v celé druhé lize nenajdete horší ofenzivu. Devatenáct branek v dvaadvaceti utkáních je hrozivá bilance.

Nemohoucnost se ukázala i v Chrudimi. Ta zapsala poprvé po šesti zápasech tři body, když se deset minut před koncem prosadil z penalty Skwarczek.

Zatímco domácí slavili, hosté se sesunuli ještě níž. Od sestupového pásma je dělí jediný bod – i proto, že výhru slavila Opava naposledy 30. září.

Oranžová – divočina Dukly

Což o to, zápasy Dukly baví a přicházejí i tolik potřebné body. Pokud to ale Dukla s útokem na barážové příčky myslí vážně, musí se trochu uklidnit.

Její poslední tři zápasy byly totiž pořádně divoké. Zatímco minulý týden prohrála doma s Příbramí po individuální katastrofě Jakuba Uhlíře, zápas před tím nabídl pořádně drama.

Dukla vedla ve Varnsdorfu už 3:0, nicméně hotovo nebylo. Domácí se nakonec zmohli na velký návrat a v nastavení vstřelili dvě branky. Dukla tak z utkání udělala zbytečně drama, zápas měla v pohodě dohrát.

To ale jako varovný signál nestačilo. A situace se opakovala tento víkend. Stejné vedení v poločase, tentokrát na hřišti silné Vlašimi. Pak ale tři góly Vlašimi během deseti minut a bylo srovnáno. Naštěstí pro trenéra Petra Radu vystřelil tři body Štěpán Šeberle. Takhle to ale dál nepůjde.

Zelená – nevídaný obrat Vyškova

Záchrana last minute. A to nejen zápasu, ale dost možná i sezony. Ambiciózní Vyškov totiž po dvou prohrách potřeboval nutně zabrat, aby zůstal v kontaktu s barážovými pozicemi.

To se nakonec podařilo, ale bylo to pořádně dramatické. Až do devadesáté minuty totiž doma prohrával s outsiderem z Třince. Pak ale srovnal Kanakimana a v druhé nastavené minutě převalil utkání na stranu Vyškova Lacík.

Svěřenci trenéra Jana Trousila tak potvrdili, že pokud se jim někde daří, tak doma. V drnovickém azylu jsou třetím nejlepším celkem ligy, z jedenácti utkání doma vyhráli hned sedm, k tomu zapsali dvě remízy.