eFotbal

Sešívaní hlásí další novou tvář v kabině. Norská mládežnická hvězdička podepsala víceletý kontrakt

Sešívaní hlásí další novou tvář v kabině. Norská mládežnická hvězdička podepsala víceletý kontrakt
Sešívaní hlásí další novou tvář v kabině. Norská mládežnická hvězdička podepsala víceletý kontraktFlashscore
Pražská Slavie hlásí další posílení svého kádru. Do Edenu míří devatenáctiletý norský mládežnický reprezentant Christos Zafeiris, který v Edenu podepsal kontrakt až do června roku 2027. Mladík se fanouškům vršovického klubu představil přímo před ligovým duelem s Jabloncem a sešívaní o tom taktéž informovali na svém webu.
Reklama
Reklama

Skandinávský talent přichází do Slavie z norského Haugesundu, kterému v uplynulé sezóně pomohl čtyřmi góly a pěti asistencemi k desátému místu v Eliteserien. Jeho vysokou produktivitu dokládá i fakt, že se podílel více než na pětině všech gólů týmu a byl vyhlášen nejlepším hráčem Haugesundu za sezónu 2022.

„Věříme, že Christos bude pro Slavii platnou posilou. Je mu devatenáct let, už tak zajímavé fotbalové dovednosti bude moci u nás ještě zdokonalit. Doufáme, že půjde ve stopách Alexandera Baha a Aihama Ousoua, kteří se na naše prostředí perfektně aklimatizovali. Věříme, že získáváme typologii hráče, rychlého a důrazného záložníka, která trenérskému týmu umožní ještě víc variovat při tvoření sestavy. Chci poděkovat agentu Christose i Hagesundu za náročné, ale korektní jednání,“ okomentoval jeho příchod sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

Někdejší tvář Panathinaikosu Athény začala svou kariéru v Řecku, kde se i narodila. V devíti letech se však s rodinou přesunula do Norska. „Můj osobní cíl je ukázat lidem, že jsem dobrý hráč. Ukázat, že můžu hrát od začátku a být důležitým hráčem týmu. Týmové cíle jsou vždycky se snažit vyhrávat, dostat se do Ligy mistrů a hrát v Evropě. Taky vyhrát ligu a pohár. Nemůžu se dočkat, až začnu. Slavia je skvělý klub, mám radost, že jsem tady a těším se na zkušenosti, které tu získám,“ prohlásil Zafeiris, který patří k dalším klenotům mládeže norského fotbalu.