eFotbal

Sešívaní si mnou ruce. Kolik připutovalo do klubové pokladnice milionů za Musu?

Sešívaní si mnou ruce. Kolik připutovalo do klubové pokladnice milionů za Musu?
Sešívaní si mnou ruce. Kolik připutovalo do klubové pokladnice milionů za Musu?Flashscore
V Edenu si rozhodně nemohou stěžovat na obchod, který učinili v případě čtyřiadvacetiletého chorvatského útočníka Petara Musy. Rodák ze Záhřebu za sešívané prakticky nic neodehrál, přesto se dokázal královsky prodat do Portugalska. Boavista uplatnila opci na přestup a následně jej obratem prodala do Benfiky Lisabon. Klub z Vršovic na tom vydělal až 100 milionů korun.
Reklama
Reklama

V Boavistě se Musa rozkoukal poměrně rychle a dokázal upoutat slavnou Benfiku, která skončila v lize třetí a čeká ji kvalifikace Ligy mistrů. Příchod někdejší tváře Slavie již potvrdila na svém webu. „Petar Musa, který na konci srpna zamířil ze Slavie do Boavisty, splnil klauzuli o deseti vstřelených brankách obsaženou ve smlouvě a původní hostování se tak změnilo v přestup,“ zaznělo skrze informace na Slavia.cz.

„Musa v probíhajícím ročníku Primeira Ligy nastoupil do 27 střetnutí, odehrál 2312 minut, hned jedenáctkrát skóroval a tím aktivoval klauzuli obsaženou ve smlouvě. Přesto svou další budoucnost s Boavistou nespojí, již nyní je dohodnuto, že dále přestoupí do Benfiky Lisabon. To pro Slavii znamená další příjem z podílu na dalším přestupu,“ dodávají sešívaní.

Musa se slavnému portugalskému klubu upsal na pět let. Slavia utržila za jeho odchod do Boavisty přibližně 74 milionů korun a další miliony na sebe nenechaly dlouho čekat, neboť je český klub získal za podíl z následného přestupu. Chorvatského legionáře čeká nejspíše zářná budoucnost a taktéž se již dočkal pozvánky do národního výběru pro červnové zápasy v Lize národů.

Zdroj: sport.cz