eFotbal

Šest současných sparťanů, kteří už by na Letné nemuseli odstartovat jarní část sezony?

Šest současných sparťanů, kteří už by na Letné nemuseli odstartovat jarní část sezony?
Šest současných sparťanů, kteří už by na Letné nemuseli odstartovat jarní část sezony?Flashscore
Sparta, jež je po polovině základní části na čtvrté pozici s pětibodovým odstupem na vedoucí Slavii, se možná bude muset v nadcházející zimní přestávce zamyslet nejen nad posílením, ale i nad možným loučením s některými hráči současného Vrbova áčka a to zejména z výkonnostních důvodů. Po těchto slovech je jasné, že Dávida Hancka, Florina Nitu, Jakuba Peška, Tomáše Wiesnera, Filipa Panáka či Lukáše Haraslína se následující výčet jmen, kteří mohou z Prahy 7 brzy zmizet, týkat nebude.
Reklama
Reklama
Hráči Sparty, kteří mohou brzy opustit letenské struktury:

Bořek Dočkal (33 let)

Byť je na Spartě kapitánem, herní vytížení už nemá takové, jako když byl mladší. Bývalý reprezentant s minulostí v norské, turecké, čínské i americké lize rozděluje fanoušky na dva tábory. Jedni v něm stále vidí génia s velkou herní inteligencí a skvělými vybídnutími, pro druhé je pomalý a pro evropský fotbal nepoužitelný. Jeho konec by mohla uspíšit i skutečnost, že mu v červnu 2022 vyprší kontrakt.

Andreas Vindheim (26 let)

Zdá se, že jeho prodloužení kontraktu se ukázalo být evidentním krokem vedle. Nor příliš nehraje a když už ano, za své výkony je pravidelně kritizován. A to jak v samotné obraně, tak v podpoře ofenzivy. Například klubová legenda Horst Siegl nemůže bývalého hráče švédského Malmö FF ani vidět. Však mrkněte...

 Lukáš Štetina (30 let)

O tři roky mladší slovenský stoper je na tom ohledně konce smlouvy podobně jako Dočkal a pravděpodobně půjde z kola ven i on. Když hrál za Duklu, zářil pravidelně, nicméně na Letné tvrdí muziku jen v případě, když má stoprocentní důvěru trenérského štábu. A když se podíváte na jeho slabé herní vytížení a konkurenci v podobě Hancka, Čelůstky, Panáka nebo Vitíka, nevypadá to, že by se měla jeho situace radikálně zlepšit. Tím spíš, když i sedmačtyřicetiletý zadák Červených Janovic Tomáš Řepka uvedl, že by proti Slovácku určitě nezahrál hůře.

David-Moberg Karlsson (27 let)

Sedmadvacetiletý rychlík, jenž v minulosti krátce prošel také Sunderlandem, ovšem v Premier League si nikdy nezahrál, střídá silnější momenty se slabšími, s tím, že největší slabinou jsou defenzivní úkoly. Také bývalému borci IFK Göteborg či Norrköpingu končí po právě probíhajícím ročníku smlouva a kdo ví, zda se nebude přesně po třech letech půl roku před vypršením pracovní dohody poroučet.

Martin Vitík (18 let)

Nejdražší český střední obránce své věkové kategorie by nemusel opustit Letnou kvůli vypršení smlouvy, nýbrž kvůli většímu hernímu vytížení. Více totiž hraje ve FNL za letenskou rezervu. "Uvidíme, co bude v zimě. Jsem hráč Sparty a není to jen o mně. Vlastně ani nevím, co bych vám k tomu řekl. Každý chce hrát na nejvyšší úrovni, to tady ani nemusím vykládat. Všichni mají sen hrát výš," pronesl před časem perspektivní teenager a kdo ví, zda se slavné "S" opravdu neuchýlí k nějakému hostování v rámci nejvyšší soutěže. Zájemci ze severu Čech by se jistě našli.

Adam Hložek (19 let)

Z Ivančic pocházející český reprezentant by nemusel jít z kola ven ani z důvodu končící smlouvy (má ji do června 2024), ani z důvodu většího herního vytížení, nýbrž kvůli možné zajímavé zahraniční nabídce. V posledních dnech se hojně píše např. o West Hamu United, do něhož čerstvě vstoupil první muž Sparty Daniel Křetínský. Specializovaný server transfermarkt.com u něj aktuálně uvádí tržní cenu 17 milionů eur.

Foto: sparta.cz