eFotbal

Šestiletá mise Škriniara na San Siru končí. Slovenský reprezentační kapitán si plácl s PSG

Šestiletá mise Škriniara na San Siru končí. Slovenský reprezentační kapitán si plácl s PSG
Šestiletá mise Škriniara na San Siru končí. Slovenský reprezentační kapitán si plácl s PSGFlashscore
Trojnásobný vítěz Ligy mistrů Marco Asensio a kapitán slovenské fotbalové reprezentace Milan Škriniar posílili Paris St. Germain. Francouzský klub o jejich příchodech informoval na sociálních sítích.
Reklama
Reklama

Oba do Paříže přišli jako volní hráči. Osmadvacetiletý Škriniar po odchodu z Interu Milán podepsal smlouvu do konce června 2028. O rok mladší Asensio zamířil do Parku princů z Realu Madrid a podepsal tříletý kontrakt.

Asensio působil v Realu od roku 2014 a kromě tří triumfů v Lize mistrů s klubem získal tři tituly. Vedle Bílého baletu nastupoval také za Mallorcu a Espaňol Barcelona. Se španělskou reprezentací získal olympijské stříbro a vyhrál Ligu národů.

Škriniar do Paříže zamířil po šesti letech v Interu Milán. Za Nerazzurri odehrál celkem 246 zápasů a dal 11 branek. S klubem v roce 2021 získal titul a v uplynulé sezoně s ním postoupil do finále Ligy mistrů.

Bývalý hráč Sampdorie Janov o odchod do Francie usiloval už v zimě, kluby se však tehdy nedomluvily. Škriniar poté přišel v Miláně o kapitánskou pásku, navíc také po operaci zad vynechal část sezony.

Francouzský mistr o příchodu Škriniara s Asensiem informoval den po angažování nového trenéra Luise Enriqueho. Bývalý kouč AS Řím, Barcelony nebo španělské reprezentace u týmu nahradil Christophea Galtiera.