eFotbal

Shaqiri dlouho na volné noze nezůstal. Po konci v Chicagu se vrací do Basileje

Shaqiri dlouho na volné noze nezůstal. Po konci v Chicagu se vrací do Basileje
Shaqiri dlouho na volné noze nezůstal. Po konci v Chicagu se vrací do BasilejeFlashscore
Švýcarský fotbalista Xherdan Shaqiri se na závěr kariéry vrátil domů do Basileje. Dvaatřicetiletý křídelník, jenž tento týden rozvázal po roce a půl smlouvu s Chicagem Fire v MLS, podepsal ve staronovém působišti smlouvu na tři roky. Švýcarský klub o nové posile informoval na svém webu.
Reklama
Reklama

Shaqiri se rozhodl v červnu po mistrovství Evropy v Německu ukončit reprezentační kariéru, následoval také konec v Chicagu. "Po diskuzích s Xherdanem jsme se shodli, že rozchod je v nejlepším zájmu všech stran," řekl sportovní ředitel Fire Georg Heitz. Shaqiri odehrál za Chicago 75 soutěžních zápasů, v nichž zaznamenal 16 gólů a 20 asistencí. "Věřím, že je ten správný čas zkusit něco nového," uvedl Shaqiri.

V BITVĚ O HLOŽKA VÍTĚZÍ HOFFENHEIM, LADÍ SE POSLEDNÍ DETAILY. KLUB ZAPLATÍ ZA MLADÉHO ČECHA REKORDNÍ ODSTUPNÉ

V Basileji zahájil Shaqiri v roce 2009 profesionální kariéru a strávil tam tři roky. Dalších deset let působil v předních evropských klubech a nasbíral 18 cenných trofejů. S Bayernem Mnichov a Liverpoolem vyhrál i Ligu mistrů. Od roku 2022 hrál v zámořské MLS.

V národním týmu Shaqiri absolvoval 125 zápasů, v nichž dal 32 gólů. Během 14 let nastoupil na sedmi velkých šampionátech. V červnu byl s národním týmem na mistrovství Evropy v Německu, po kterém ukončil reprezentační kariéru.

Foto: AFP