eFotbal

Sigma zareagovala na prodej Jemelky a jeho nástupce si vybrala v Baníku. Pokorný se loučí s Ostravou po 6 letech

Sigma zareagovala na prodej Jemelky a jeho nástupce si vybrala v Baníku. Pokorný se loučí s Ostravou po 6 letech
Sigma zareagovala na prodej Jemelky a jeho nástupce si vybrala v Baníku. Pokorný se loučí s Ostravou po 6 letechFlashscore
Zadák Jakub Pokorný mění klubové adresy. Baník Ostrava už je jen minulost a Sigma Olomouc, s níž si plácl na tříleté smlouvě až do léta 2025, budoucnost.
Reklama
Reklama

To vše i přesto, že za tým Pavla Vrby nastoupil ve čtyřech ligových kolech z pěti v základní sestavě. "Potom, co jsme se s hráčem dohodli, že může odejít, se ozvala Olomouc a během čtyř, pěti dnů jsme se našli společnou řeč a uspokojivé řešení pro všechny strany. Nyní můžu potvrdit, že hráč přestupuje do Olomouce. Samozřejmě vnímáme, že momentálně patřil už k našim služebně nejstarším hráčům, ale každá kapitola jednou končí. Jakubovi děkujeme za odvedené služby v Baníku a přejeme mu, ať se mu daří," vzkázal na oficiálních stránkách slezské značky sportovní ředitel Alois Grussmann.

Hanácký celek tak s mírným odstupem konečně reaguje na prodej Václava Jemelky. "Po odchodu Václava Jemelky jsme věděli, že potřebujeme kádr na místě stopera doplnit. Intenzivně jsme na tom pracovali od chvíle, kdy bylo jasné, že se nepodaří s Plzní domluvit na hráčské kompenzaci. Jsem moc rád, že se nám to podařilo a že tady Jakuba máme. Pevně věřím, že v Sigmě bude úspěšný," okomentoval čerstvý transfer sportovní manažer Olomouce Ladislav Minář.

Pětadvacetiletý rodák ze Znojma přiznal, že to bylo hodně rychlé. "V Baníku už jsem necítil motivaci. Domluvil jsem se s vedením, že si můžu hledat nový klub. Pak se to během dvou tří dnů rozjelo a jsem tady," přiblížil na webu sigmafotbal.cz obránce, jenž má za sebou také štace v Hradci Králové nebo Ústí nad Labem.

V novém působišti bude mít na zádech číslovku 39 a cíle pro nejbližší měsíce má jasné. "Osobní cíle většinou nemívám. Snažím se být týmový hráč. Chci, aby se Sigma držela tam, kde má být a naplnila předsezonní ambice. Nejčerstvější vzpomínka na Olomouc je taková, že jsme prohráli 3:0. Věřím, že právě na tyto výkony se nám podaří brzy navázat," uzavřel nový svěřenec Václava Jílka, který byl kmenovým hráčem Baníku více než šest let.

Horejš žádá po Peltovi kvalitní a zároveň hladové hráče. Povede se Jablonci zlákat plzeňského Kašu?