eFotbal

Šílený okresní přebor: alkohol, sporné penalty a kopanec do hlavy. Vše vyšetřuje policie, potvrdil předseda klubu

eFotbal
Šílený okresní přebor: alkohol, sporné penalty a kopanec do hlavy. Vše vyšetřuje policie, potvrdil předseda klubu
Šílený okresní přebor: alkohol, sporné penalty a kopanec do hlavy. Vše vyšetřuje policie, potvrdil předseda klubuFlashscore
Seriál Okresní přebor na televizních obrazovkách fanoušky náramně bavil. Reálně se ale může tato soutěž proměnit v šílené peklo, jako se to stalo po skončení duelu okresního přeboru Šumpersko mezi Sokolem Jestřebí a Tatranem Písařov. K vidění byly dvě sporné penalty, ale také opilý agresivní fanda hostů, který po šarvátce s pořadateli nakopl do hlavy domácího hráče. Případ jde k disciplinární komisi a rovněž jej šetří policie.
Reklama
Reklama

Fotbal šel stranou. Nechutné události po skončení zápasu v Jestřebí mezi oběma rivaly překonaly vše, co hráči předvedli během devadesáti minut. Po závěrečném hvidzu byly k vidění nechutné scény, který na trávník a ani k fotbalému hřišti nepatří. V akci byli dva opilí fanoušci hostů.

Přituhovat začalo ve chvíli, kdy jeden z pořadatelů několikrát vyzval ženu s kočárkem, aby uvolnila cestu. Ta to však odmítla a pořaatel zvedl hlas. V tu chvíli se do všeho vložil agresivní fanoušek hostí a muže napadl. „Nebyl jsem u toho, ale takhle jsem to slyšel,“ líčí pro eFotbal.cz Jan Lukáč, předseda domácího klubu.

A pak už to šlo ráz na ráz… „Skončil fotbal, šel jsem s klukama ze střídačky do kabin a strkali se tam dva opilci z Písařova s našimi pořadateli. Když se zdálo, že se uklidnili, k čemuž přispěl i hráč soupeře, tak ten jeden se vyrval a kopl našeho hráče do hlavy,“ popisuje Lukáč. Dle něj je napadený hráč v pořádku. „Má tvrdou palici,“ říká s úsměvem.

Jinak mu ale moc do smíchu není. Odporné scény budou mít dohru. „Jsme přizvaní na disciplinární komisi kvůli tomu, že naše pořadatelská služba neměla vesty. Bylo po zápase, možná si je kluci sundali, nevím, ale je to špatně, uznáváme. To nám vytknou, ale jak jsem říkal, bylo to po skončení utkání. Věc řeší policie, tím to pro nás víceméně končí,“ dodává Lukáč.

„Po utkání jsme se i s činovníky soupeře shodli, že ti agresoři jsou pitomci. Žádná nevraživost tam mezi kluby není, známe soupeře z civilu a z práce, tohle byl prostě střet s blbcem,“ odmítá Lukáč, že se dalo čekat, že by měl být zápas přehnaně vyhecovaný.

Nevraživost podle něj nebyla ani na trávníku, byť to tak podle zápisu mohlo vypadat. Deset žlutých karet a dvě vyloučení? „Rozhodčímu ty žluté celkem ujely, ale červené padly jen po druhých žlutých za úlety typu zakopnutý balon. Hráči se nestrkali, neprali, žádná agrese,“ ujišťuje.

Na vyhrocené koncovce a chování agresivní dvojice z Písařova se mohl podepsat i fakt, že jejich tým prohrál gólem z penalty v poslední minutě. Josté přitom sami z pokutového kopu srovnali na 2:2 v 89. minutě. Lukáč připouští, že se arbitrům duel nevyšel. „Penalta to nebyla, sám rozhodčí přiznal, že pro něj byla padesát na padesát. Pak nám to v nastavení asi kompenzoval, naše penalta to za mě teda taky nebyla. Ale tak to bývá, je to okres,“ mávl rukou s vědomím, že jeho tým urval tři body.