eFotbal

Sima? Chybí mu herní pohoda, rozpoložení není optimální, není to on...

Sima? Chybí mu herní pohoda, rozpoložení není optimální, není to on...
Sima? Chybí mu herní pohoda, rozpoložení není optimální, není to on...Flashscore
Abdallah Sima sice začal své slávistické dobrodružství monstrózně, ale v poslední době to po návratu z delší marodky není ono a pro důkazy nemusíme chodit daleko.
Reklama
Reklama

Naposledy se totiž mladý Senegalec zapsal do střelecké listiny v únoru, kdy se mu podařilo rozvlnit sítě Příbrami a Leicesteru City. Od té doby však produktivně mlčí a nic na tom nezměnila ani skutečnost, že se v posledním kole Fortuna:ligy proti Karviné (1:1) vrátil do základní sestavy mistrovského "S" a odehrál celé utkání.

"Proti Karviné jsme ho chtěli otestovat, už čtrnáct dní je bez příznaků, má ale za sebou zápasové manko. Herní pohoda mu chybí, není to ono, na rychlosti a dynamice je závislý, přes měsíc a půl nemohl udělat rychlý krok. Deset dní trénuje naplno, ale jeho rozpoložení není optimální, není to on. Snažíme se na něm pracovat, aby do léta odehrál na maximum zápasy, které zbývají. On hraje o svůj posun směrem k létu, tlak zvenku na něj nějaký je, svět kolem něj se obrovsky změnil, každý ho teď zná. Snažíme se mu pomáhat, aby nám ve zbytku sezony co nejvíce pomohl. Chceme, aby se mu povedla nějaká střela nebo šance, je to citlivý kluk a před rokem hrál za Táborsko. Sám na sebe je náročný, výkony, ze kterých byl dříve nadšený, už mu teď nestačí. Je to hodně o práci s hlavou,“ přiblížil jeho aktuální situaci hlavní trenér Jindřich Trpišovský, jehož slova nabídly stránky slavia.cz.

I když však na devatenáctiletého křídelníka padl útlum, západoevropští zájemci o jeho podpis se najdou i tak. Letní přestupové období ještě může být zajímavé. "Těžko říct, nějaký kontakt a nabídky probíhají, řeší to Jirka Bílek s vedením, je tam nějaká dohoda o tom, že pokud bude zájem z klubů, je stanovena cena, za kterou může odejít. Bude záležet na jeho stavu a výkonech, je to teď o tom, aby zvládl ty tři zápasy do konce sezony. Kluci z West Hamu říkali, že se na něj skauti hodně vyptávají, mají ho vysoko na seznamu, stejně i další kluby. Léto je dlouhé, bude to o případné nabídce, která přistane,“ přidal na jeho konto pětačtyřicetiletý Trpišovský, jenž musí být na radaru několika klubů jakbysmet.

Musí se ustálit kádr. I za cenu toho, že se budou hledat jiní hráči, tvrdí Švancara o Plzni. Nad Ondráškem by hůl určitě nelámal

Zdroj: slavia.cz