eFotbal

Skotské médium nabádá vedení Celtiku, aby přivedlo na zelenobílou stranu Glasgow Trpišovského

Skotské médium nabádá vedení Celtiku, aby přivedlo na zelenobílou stranu Glasgow Trpišovského
Skotské médium nabádá vedení Celtiku, aby přivedlo na zelenobílou stranu Glasgow TrpišovskéhoFlashscore
Nejlépe placeným trenérem soudobé Fortuna:ligy je Jindřich Trpišovský, který si má na Sinobo Stadium po vylepšení kontraktu vydělávat bez výkonnostních bonusů a prémií 1,4 milionu korun měsíčně.
Reklama
Reklama

Na zdejší poměry jde o mimořádně nadstandardní podmínky, leč mohlo by být ještě lépe. A to v případě, kdyby se bývalý stratég Viktorie Žižkov (2013 - 2015) a Slovanu Liberec (2015 - 2017) vydal za hranice rodné země...

Specializovaný skotský portál 67hailhail.com, který informuje o novinkách z táborů dvou gigantů z Glasgowa, by ho například rád viděl ve slavném Celtiku, jehož zřejmě čeká v letním termínu hledání nového šéfa, neboť jednapadesátinásobného mistra Premiership ze Celtic Parku má opustit devětačtyřicetiletý Neil Lennon.

"Zavolejte do Slavie. Lennon v létě odejde a Celtic Glasgow bude potřebovat přestavbu. Trpišovský a jeho heavymetalový fotbal jsou ideální volba. V Česku dominuje a dostal Slavii mezi posledních dvaatřicet týmů v Evropské lize. Nemá v mužstvu žádné superhvězdy, ale jeho hráči tvrdě pracují. Je chytrý na přestupovém trhu, energický a nebojácný," napsal server, jehož stanovisko publikoval Deník Sport.

Celtic skutečně potřebuje polít živou vodou. V základní skupině Evropské ligy byl vůbec nejhorší, o čemž se dvakrát přesvědčila i Sparta a v domácí skotské lize je druhý se ztrátou jednadvaceti bodů na vedoucí Glasgow Rangers, ve kterém prosperuje liverpoolská legenda Steven Gerrard.

Čtyřiačtyřicetiletý odborník už vede slavné vršovické "S" z Edenu více než tři roky. K tomuto datu se mu podařilo získat čtyři trofeje (dvě ligové a dvě pohárové), s tím, že letos na jaře bude útočit na další dvě.

Že by to byly na nějaký čas jeho poslední na domácí mapě? Ať tak či tak, možná by mohl - stejně jako svého času jeho bývalý svěřenec Tomáš Souček - začít pozvolna a v předstihu pracovat na angličtině. Jestli už tedy nezačal...

Vrba postavil špatnou sestavu, zachránili ho Nita a náhradníci. Trpišovský místo Koláře hanil termínovku

67hailhail.com, isport.blesk.cz