eFotbal

Skromné hvězdy na hřišti i mimo něj aneb 5 známých tváří, které chtějí udělat svět lepším místem

Skromné hvězdy na hřišti i mimo něj aneb 5 známých tváří, které chtějí udělat svět lepším místem
Skromné hvězdy na hřišti i mimo něj aneb 5 známých tváří, které chtějí udělat svět lepším místemFlashscore
Rychlá auta, sláva, honosné domy a bezohledný způsob života. Mnohdy jsme svědky hvězdných manýrů slavných hráčů. Veřejnost obecně vnímá fotbalisty jako přeplácené sportovce, kteří jsou zaslepeni slávou a často se podílí na skandálech. Ne všechny je však možné házet do jednoho pytle a také ve fotbale můžete nalézt skromné hvězdy, které se snaží jít příkladem. Podívejme se na některé z nich…
Reklama
Reklama
5) Mats Hummels (Borussia Dortmund)

Pokud by náš výběr nezahrnoval jen pět jmen, mohli bychom s čistým svědomím skloňovat například i Juana Matu či Raheema Sterlinga. Takto jako první padla volba na německého obránce z Dortmundu, který je veřejnosti vnímán jako jeden z nejslušnějších hráčů. V jeho hře nevidíte zákeřnosti, v rozhovorech pro televize si dává pozor na volbu slov a snaží se jít příkladem. Namočený je v celé řadě charitativních organizací a je taktéž členem Common Goal.

4) Toni Kroos (Real Madrid)

Také další německá tvář se angažuje a pomáhá těm, ke kterým osud nebyl příliš nakloněn. Záložník Realu Madrid má na svém kontě celou řadu trofejí nejen v klubové sféře, ale i v národních barvách. Sám založil nadaci Toni Kroos Stiftung, jejímž cílem je pomáhat vážně nemocným dětem a jejich rodinám. Sám pak často navštěvuje své instituce, aby mohl s dětmi komunikovat, a taktéž draží své upomínkové předměty, aby pro ně získal finanční prostředky.

3) Mohamed Salah (Liverpool)

Aktuálně jeden z nejlepších střelců na světě si nikdy nehrál na hvězdu a vyřazovala z něj naopak pokora. Útočník Liverpoolu se rád soustředí pouze jen na své výkony a nerad na sebe poukazuje nějakými excesy na trávnících i mimo ně. Salah pochází z malé vesničky v Egyptě a na svou rodnou hroudy nikdy nezapomněl. Na této adrese již postavil školu pro ženy, zřídil zde záchrannou službu a pomohl postavit fotbalové hřiště. Během pandemie koronaviru zajišťoval zásoby potravin, aby pomohl místním lidem v nouzi. V roce 2020 také daroval 50 milionů egyptských liber National Cancer Institute, ze kterých bylo financováno lepší vybavení pro léčbu nemocných.

2) Marcus Rashford (Manchester United)

Anglický reprezentant se sice momentálně nenachází ve své nejlepší formě, ale jeho smysl pro fair play a láska k fotbalu jsou na Ostrovech ukázkovým příkladem. Čtyřiadvacetiletý hráč umí skousnout hořkost porážky s hlavou vztyčenou, ale také mu nechybí pokora při vítězných momentech. Aktivní je ale i mimo svůj klub. V roce 2020 odstartoval významnou kampaň, ve které apeloval na vládu, aby během pandemie poskytovala jídlo ohroženým dětem v celé Anglii zdarma. Od premiéra Borise Johnsona se dočkal pochopení a nakonec mu byl udělen Řád britského impéria.

1) Sadio Mané (Liverpool)

Další ofenzivní tvář Liverpoolu, která se těší nejen na Ostrovech velké popularitě. Na hřišti bojuje legionář ze Senegalu o každý míč a lhostejný mu není ani žádný život, který může pomoci zachránit. Při nedávném finále AFCON ukázal lidskost, když utěšoval svého klubového parťáka Mohameda Salaha v barvách Egypta. V Africe již byli taktéž svědky celé řady finančních darů, které poskytl na léčbu dětí a těch, kteří to potřebují nejvíce.

Zdroj: sportskeeda.com