eFotbal

Skuhravý je opět vidět a s Podbrezovou vládne druhé slovenské lize: Jsem šťastný, že víme, jakou cestou chceme jít

Skuhravý je opět vidět a s Podbrezovou vládne druhé slovenské lize: Jsem šťastný, že víme, jakou cestou chceme jít
Skuhravý je opět vidět a s Podbrezovou vládne druhé slovenské lize: Jsem šťastný, že víme, jakou cestou chceme jítFlashscore
Jediným českým trenérem ve druhé nejvyšší slovenské soutěži je bývalý šéf Opavy či Dukly Roman Skuhravý, který sedí na lavičce celku FK Žielezarny Podbrezová.
Reklama
Reklama

Tým, který hraje druhou ligu třetí rok po sobě, vykazuje pod jeho vedením zlepšení a zatímco v roce 2019 přezimoval na sedmé pozici a v roce 2020 na čtvrtém místě, v roce 2021 už je lídrem tabulky.

"To, že jsme se postupem času zlepšovali, bylo dané především systematickou prací a analýzám. Nejvíce to bylo vidět v obraně. V posledních zápasech jsme inkasovali minimum branek, z osmi duelů jen dva. Největší posun pak nastal v organizaci hry. Položili jsme základ k tomu, abychom mohli být na jaře ještě lepší," pronesl na webu sport.cz český odborník.

39 nastřílených gólů je spolu s Košicemi nejlepší bilance v soutěži a je na ní zajímavá zejména skutečnost, že zatímco v prvních dějstvích se jeho svěřenci prosadili jen devětkrát a dalších 30 branek si připsali až ve druhých poločasech.

"Jsem přesvědčen o tom, že to tak bude i pokračovat. Pokud je soupeř plný sil, udrží si kompaktní defenzivu a organizovaný blok, je o moc těžší to otevírat. I ve spojení s tím, že tyto věci ještě nemáme tak zažité, jak bychom potřebovali. Vzhledem k tomu, že tu je i konkurenční prostředí, které máme a vytváříme, můžeme si pomoci střídajícími hráči. V tom tkví základ těchto čísel," podotkl na stránkách sport.aktuality.sk šestačtyřicetiletý Skuhravý.

Jeho Podbrezová dosáhla na 40 bodů, což je stejně jako druhá Dukla Banská Bystrica. Komárno je o tři a Skalica o čtyři body zpět. Kdo bude podle něj největším soupeřem v boji o postup mezi elitu? "My sami. Nejvážnějším konkurentem budeme sami sobě," přidal nadřízený pětatřicetiletého Michala Breznaníka, jehož si budete pamatovat například z angažmá v Dukle, Spartě či Liberci.

Nebudou Žielezarny před jarem posilovat stávající kádr? "Jsem šťastný, že víme, jakou cestou chceme jít. Pro nás leží největší poklady v naší mládeži a postupně budeme do týmu zapracovávat mladé kluky. Pokud by se naskytla příležitost opravdu zkvalitnit mužstvo, tak bychom do toho šli. Ale nejdůležitější bude, abychom zůstali pohromadě," zakončil na sport.sk někdejší trenér Varnsdorfu i Jablonce, což ovšem byly štace, kde příliš dlouho nevydržel.

Pořídí Křetínský Vrbovi klubového matematika? Frýdek slavil gól proti Spartě, snad z toho nebude mediální kauza

Zdroj: sport.aktuality.sk