eFotbal

Slavia bojuje o vysněnou posilu s tureckým Trabzonsporem. Cham je produktivnější než francouzští reprezentanti na Euru

Slavia bojuje o vysněnou posilu s tureckým Trabzonsporem. Cham je produktivnější než francouzští reprezentanti na Euru
Slavia bojuje o vysněnou posilu s tureckým Trabzonsporem. Cham je produktivnější než francouzští reprezentanti na EuruFlashscore
Fotbalová liga se převlékla do nového kabátu a na konci roku s jistotou vyšle šampiona přímo do skupinové fáze Ligy mistrů. I proto se největší české kluby při shánění posil dívají za hranice častěji než v minulosti. Pražská Slavia si ve francouzském Clermontu vyhlédla produktivního záložníka Muhammeda Chama, který by měl zaplnit kráter na pozici číslo deset.
Reklama
Reklama

Nicolae Stanciu Slavii opustil už před více než dvěma roky, trenér Jindřich Trpišovský ale stále nedokázal zacelit mezeru, která po jeho odchodu z klubu vznikla. Vysněnou náhradou měl být norský mladík Christos Zafeiris, jeho vývoj ale nepostupuje tak rychle, jak se očekávalo a Slavie proto hledá šikulu do středu hřiště dál.

Prioritou letního přestupového období je právě Cham, který v uplynulé sezoně Ligue 1 nasázel osm branek, přidal čtyři asistence a byl suverénně nejproduktivnějším hráčem trápícího se Clermontu.

SLAVII UTÍKÁ TAKŘKA HOTOVÁ POSILA. KOSOVSKÉHO STŘELCE MÁ SEŠÍVANÝM VYFOUKNOUT ITALSKÁ BOLOŇA

V ofenzivě byl nejvýraznějším hráčem klubu ze středofrancouzského města Clermont-Ferrand. Bral na sebe zodpovědnost při standardkách, vymýšlel šance pro spoluhráče a trápil soupeře neotřelými kličkami. Přesně takový hráč Slavii po Stanciově odchodu chybí.

Chamovy kvality dokazuje i pohled na tabulku střelců nejvyšší francouzské soutěže. V uplynulém ročníku se mu na záda koukali Randal Kolo Muani, Florian Balogun nebo Ousmane Dembélé. Výčet hvězd, které Cham nechal za sebou celkem logicky naznačuje, že ho Clermont nechce nechat odejít za hubičku.

A právě cena může být pro Slavii i další zájemce hlavním úskalím. Clermont si hráče cení na 10 milionů eur, sešívaní ale podle informací serveru inFotbal.cz poslali do Francie nabídku v poloviční výši.

SLAVIA SE ZBAVUJE ÚTOČNÍKA! JE MLADÝ A SCHOPNÝ SE ZLEPŠOVAT, CHVÁLÍ TIJANIHO ROONEY

Výhodou pro všechny zájemce může být fakt, že Clermont není v ideální vyjednávací pozici. Cham nechce hrát druhou ligu a nezačal s týmem přípravu na novou sezonu. Za rok mu navíc končí smlouva. Klub ho tedy potřebuje prodat, jinak by hrozilo, že by mohl odejít příští rok zadarmo. A toho se Slavia snaží využít.

Kromě vyjednávání o výši odstupného musí vršovický celek o přestupu přesvědčit také hráče. Ve hře je totiž také Trabzonspor, který podle tureckých médií uvolnil Chamovi dres s číslem deset a láká ho na skvělé platové podmínky. Slavia však má v ruce trumf v podobě evropských pohárů, které by si hráč rád zahrál.

Jestli se jí povede přesvědčit všechny zúčastněné strany a udělá z Chama nejdražšího hráče klubové historie, přivede do české ligy typově naprosto jedinečného fotbalistu, který by fyzicky našlapanému kádru sešívaných dodal dlouho vzývanou fotbalovost.

Zdroj: SK Slavia Praha