eFotbal

Slavia bude favorit, ví nováček  LASKu Twardzik, který si Rakousko pochvaluje

Slavia bude favorit, ví nováček  LASKu Twardzik, který si Rakousko pochvaluje
Slavia bude favorit, ví nováček  LASKu Twardzik, který si Rakousko pochvalujeFlashscore
Sešívaní mají pro osmifinále Konferenční ligy jako insidera z druhé strany Dána Emila Madsena, který do Edenu přišel právě z LASKu, v Rakousku tuto roli plní Čech Filip Twardzik.
Reklama
Reklama

Pouhé tři starty má za sebou v dresu LASKu Linec po lednovém příchodu český fotbalista Filip Twardzik, hned se nicméně dostal do centra dění. A to potom, co jeho týmu páteční los v Ženevě přisoudil pro osmifinále Konferenční ligy jeho krajany ze Slavie. Z Twardzika se tak okamžitě stal  kabině ceněný expert. "S klukama jsme se na losovaní koukali. Takže se mě hned ptali, jaký je Slavia klub, a pak na to, jaký mají stadion, fanoušky, trávník a tak. Slavii berou hodně vážně, protože si v posledních letech udělala velké jméno v evropských pohárech," hlásil v rozhovoru pro tn.cz Twardzik.

Fotbalista, který do Rakouska přišel z Trnavy se domnívá, že břemeno favorita bude na českém soupeři. "Za mě si myslím, že Slavia půjde do zápasu jako favorit, právě díky zkušenostem z Ligy mistrů a Evropské ligy. Zároveň ale není garantováno, že by Slavia měla lehce postoupit. Ale respekt máme a bude to určitě těžké. Prostě si to rozdáme ve dvou doufám kvalitních zápasech," hlásí český obránce, který zatím v LASKu neodehrál kompletních 90 minut, ale při dvou ligových startech přispěl k zisku 4 bodů.

A angažmá v alpské zemi si tak rozhodně chválí. Oproti Trnavě, která se drží ve slovenské nejvyšší soutěži na druhém místě hned za Slovanem si sice v tabulce příchodem do osmého LASKu pohoršil, jinak ale vnímá jen pozitiva. Včetně účasti v pohárové Evropě. "Jsem tu měsíc a moc spokojený. Kluci mě rychle přijali a do kabiny jsem zapadl. Je to samozřejmě jiná kvalita, je to mnohem rychlejší. Ale za přestup do Lince jsem samozřejmě rád," zhodnotil novou destinaci pro tn.cz Twardzik. 

zdroj: tn.cz