eFotbal

Složení Paris Saint-Germain pro sezonu 2021/2022

Složení Paris Saint-Germain pro sezonu 2021/2022
Složení Paris Saint-Germain pro sezonu 2021/2022Flashscore
Složení týmu je alchymií, kterou každoročně řeší nejen trenéři a majitelé klubů, ale také fanoušci fotbalu. Jak vypadá složení PSG pro sezónu 2021/2022?
Reklama
Reklama

PSG není ve světě fotbalu žádným nováčkem. Klub byl založen v roce 1970 a má za sebou za dobu svého působení devět ligových titulů. Jeho přirozeným rivalem je Olympique Marseille a souboje těchto dvou klubů jsou diváckou lahůdkou, kterou si nechá málokterý fanoušek fotbalu ujít.

Základem každého týmu jsou hráči na soupisce, pojďme se tedy podívat, kteří hráči v této sezóně právě PSG podpoří. Je těžké dát předpověď, jak si klub povede, ale samo složení hráčů hodně napoví.

Kapitánem týmu je Marcos Aoás Corrêa, známý pod přezdívkou Marquinhos, je brazilský fotbalový obránce.  Hraje na pozici stopera, případně defensivního záložníka či pravého obránce.

V útoku podpoří tým Kylian Sanmi Mbappé Lottin, který pro vyspělou míčovou techniku a schopnost proměňovat brankové příležitosti bývá označován za mimořádný talent a možného nástupce Thierryho Henryho.

Dalším útočníkem je argentinský hráč Mauro Emanuel Icardi Rivero, který od roku 2020 trvalé působí v klubu Paris Saint-Germain. Svou první sezónu za Paris Saint-Germain vyhrál francouzskou Ligue 1 i další francouzské pohárové soutěže.

Trojici útočníků uzavírá Brazilec Neymar da Silva Santos Júnior, či krátce prostě Neymar. Je považován za jednoho z nejtalentovanějších fotbalistů nejen v Brazílii, ale i ve světě. Vyniká vytříbenou technikou a rychlostí. Je známý svým zrychlením, rychlostí, kličkováním, zakončením a technickými schopnostmi.

Keylor Antonio Navas Gamboa, zkráceně znám jako Keylor Navas je kostarický fotbalový brankář. Od roku 2019 začal působit v PSG, kde podepsal smlouvu do roku 2023. Navas se stal prvním kostarickým fotbalistou v tomto klubu.

Dalšími brankáři, kteří podpoří v této sezóně tým, jsou Ital Gianluigi Donnarumma a Španěl Sergio Rico González.

V obraně můžete v této sezóně vidět Achrafa Hakimi Mouha, známého také jako Hakimi, je marockého profesionálního fotbalistu, který hraje na pozici krajního obránce anebo krajního záložníka. Sekunduje mu Francouz Presnel Kimpembe, zástupce kapitána, který si debut za PSG odbyl 17. října 2014 v zápase francouzské ligy na hřišti RC Lens, když vystřídal Thiaga Mottu v 75. minutě.

Obranu doplňuje Španěl Sergio Ramos García, který se postupně vypracoval na jednoho z nejlepších obránců na světě. V týmu je nováčkem, působí zde od července 2021. Na postu levého obránce nebo krajního záložníka hraje Juan Bernat Velasco, jeho první soutěžní zápas odehrál 14. září v lize proti Saint-Étienne, jež PSG rozdrtil 4:0 a Bernat jej odehrál celý. Dalšími obránci v týmu jsou Layvin Kurzawa, Abdou Diallo, Mitchel Bakker, Colin Dagba a Thilo Kehrer, který se v listopadu 2020 zranil v zápase proti Rennes. Kvůli zranění hamstringu měl zmeškat tři až čtyři měsíce, ale na hřiště se vrátil už 2. prosince.

Na pozici záložníka v této sezóně hrají Marco Verratti, Ángel Di María, Rafael Alcântara do Nascimento známý i jako Rafinha, Danilo Pereira, Pablo Sarabia, Ander Herrera, Julian Draxler, Idrissa Gueye a Georginio Wijnaldum.

Sestava je tedy více než pestrá, a je otázkou, nakolik si PSG poradí s výzvami, které je tuto sezónu budou čekat. Protože se proslýchají zvěsti o přestupech některých hráčů, je tato sezóna možná poslední, ve které uvidíme hrát PSG v této sestavě.