eFotbal

Šmicer si cení, že s ním Fousek počítá i přes neúspěch: Kde ho bude tlačit bota, tam se můžu zapojit. Ať u nároďáku, či jinde

Šmicer si cení, že s ním Fousek počítá i přes neúspěch: Kde ho bude tlačit bota, tam se můžu zapojit. Ať u nároďáku, či jinde
Šmicer si cení, že s ním Fousek počítá i přes neúspěch: Kde ho bude tlačit bota, tam se můžu zapojit. Ať u nároďáku, či jindeFlashscore
Vladimír Šmicer ve volbě místopředsedy Fotbalové asociace za Čechy neuspěl, o což se postaral Jan Richter, jenž ho porazil poměrem 71:56.
Reklama
Reklama

Osmačtyřicetiletý internacionál neměl problém přiznat, že je to pro něj zklamání. "V posledních šesti měsících jsem se dost angažoval. Sestoupil jsem až na pozici místopředsedy, ale níž už jsem nechtěl. Vybral jsem si těžší cestu. Bohužel se ukázalo, že český fotbal na ni ještě není připraven, bude dlouhá a trnitá. Má ještě rezervy, aby se dostal tam, kde ho chci vidět," uvedl v interview pro aktualne.cz bývalý manažer české reprezentace či asistent Slavie.

"Bylo mi jasné, že jdu proti zdi, ale řekl jsem si, že když prohrát, tak se ctí. Myslel jsem si, že voliči vědí, co znamená jméno Vladimír Šmicer pro český fotbal, pro sponzory. Ale asi jsou toho názoru, že jméno Richter znamená víc," přidal na aktualne.cz někdejší útočník Racingu Lens, Liverpoolu a Girondins Bordeaux.

Petr Fousek, jenž ve volbě o prvního muže českého fotbalu porazil Karla Poborského, ale se "Štístkem" počítá. "Když viděl, jak jsem zklamaný, že jsem neuspěl, přišel za mnou, že se mnou počítá do týmu. Ale není to tak, že ke mně cítí nějaký dluh, že jsme byli na společné cestě a já neuspěl. Teď si odpočinu, už jsem se těšil, že to konečně skončí. Nad další spoluprací si sedneme, můžeme si o ní promluvit, ale zatím se nerýsuje nic konkrétního. Kde ho bude tlačit bota, tam se můžu zapojit. Ale žádné konkrétní přání nemám, budu k ruce, dostanu úkol a budu se snažit dělat co nejlépe. Ať u nároďáku, či jinde. Jsem rád, že to tak dopadlo. Ale jestli čtvrtek skutečně můžeme považovat za úspěch, se uvidí za pár let," podotkl na webu aktualne.cz rodák z Děčína.

A nemohl by kandidovat na předsedu FAČR třeba v roce 2025? "Nechci Petra Fouska hned za čtyři roky sesadit. Přeju fotbalu, aby měl nějaký čas na práci a klid. Aby lidé měli pocit, že fotbal je pořád zábava a mají ho rádi. Jsem rád, že Petr se mnou počítá, to je skvělé. Ale já pro fotbal pracuju pořád, nemůžu se schovávat. Pracuju pro něj neustále," připomněl na aktualne.cz odchovanec sešívaných barev.

Už mám zprávy, že se na nás v Anglii chystají a berou nás jako velký tým, prozradil Souček

Zdroj: aktualne.cz