eFotbal

Smírný výsledek mezi Bohemians a Sigmou? Veselý i Jílek byli zklamaní

Smírný výsledek mezi Bohemians a Sigmou? Veselý i Jílek byli zklamaní
Smírný výsledek mezi Bohemians a Sigmou? Veselý i Jílek byli zklamaníFlashscore
Obě strany chtěly vyhrát. Olomouc k tomu měla blíž díky vedení až do 70. minuty, kdy Bohemians srovnali, poté zase zkoušeli zlomit na svou stranu zápas hráči domácí strany. Jejich kormidelníci tak oba sdíleli pocity spíše neradostné. Cítili že ke třem bodům nebylo daleko.
Reklama
Reklama

Asi větší smutek cítil po domácí ztrátě kouč Klokanů Jaroslav Veselý. "Z výsledku jsem zklamaný. Hrdý jsem na to, jak se kluci na hřišti prezentovali. Vstoupili jsme do utkání dobře. Dostali jsme gól ze situace, na kterou jsme se chystali. Šlo o takový polovlastní gól, po němž jsme se asi patnáct minut hledali. Postupem času se nám povedlo být zpátky v zápase. Výkon týmu gradoval a ještě do konce první půle jsme si nějaké šance vytvořili. Vyrovnání bylo zasloužené a sahali po výhře,” chválil svůj tým na pozápasové konferenci zaznamenané webem bohemians.cz Veselý, s tím, že jeho hráči nesložili zbraně a dokázali zlomit nepříznivý vývoj.

Ještě rozporuplnější pocity měl na tiskovce jeho protějšek Adolf Jílek. Ten dlouho s třemi body opravdu kalkulovat mohl, pak se obával i o ten jeden. “Z celkového pohledu a vývoje utkání musíme výsledek brát. Je to pro nás plusový bod z venku, takže cenný. Soupeř ve druhých polovinách obou poločasů vyvinul velký tlak a vytvořil si brankové příležitosti. Do zápasu jsme vstoupili dobře, což se nám v posledních zápasech nedařilo. Podpořili jsme to vedoucí brankou a pak i slušnou hrou do nějaké dvacáté minuty,” hodnotil po zápase Jílek, s tím, že jeho svěřenci následně ztratili kvalitu i sebevědomí.

Pro Olomouc to bylo problematické vzhledem k jejich vynikajícímu výkonu minulý týden proti Slavii. Srovnání se nevyhnul ani Jílek. “Dnes to bylo výrazně slabší. Musím se vrátit na začátek. Fotbal se rozhoduje v emocionalitě a přístupu hráčů. Vstupují do toho různé faktory. Proti Slavii jsme hráli v domácím prostředí, byli jsme hodně namotivovaní. V uvozovkách jsme neměli co ztratit proti Slavii. Dobře jsme do zápasu vstoupili. Hráči ze sebe dostali síly, o kterých možná ani neví. Pak jedeme ven na soupeře, který disponuje kvalitou, nehraje složitý fotbal, uhrává balóny nahoře, dostává nás pod tlak. Tu laťku, kterou jsme si nastavili proti Slavii, tak té jsme se zdaleka nedotkli,” porovnal oba zápasy kouč hostí.