eFotbal

Smutná zpráva z Edenu. Zemřel legendární obránce Slavie Miroslav Pauřík

Smutná zpráva z Edenu. Zemřel legendární obránce Slavie Miroslav Pauřík
Smutná zpráva z Edenu. Zemřel legendární obránce Slavie Miroslav PauříkFlashscore
Fanoušky, hráče a funkcionáře pražské Slavie zasáhla smutná zpráva. Ve věku 73 let zemřel v neděli večer bývalý dlouholetý pravý obránce vršovického klubu Miroslav Pauřík. Klub zprávu zveřejnil na oficiálním webu a vyjádřil rodině a všem pozůstalým upřímnou a hlubokou soustrast.
Reklama
Reklama

Pauřík, který se narodil 8. srpna 1950 odehrál v letech 1976 až 1983 v červenobílém dresu 421 utkání, z toho 179 ligových. "Za každého stavu vždy bojoval naplno, nevypustil žádný zápas," uvádí web Slavie na adresu čtyřnásobného reprezentanta tehdejšího Československa. Připomíná rovněž, o jak rychlého hráče šlo, když stovku dokázal běhat za jedenáct sekund.

Nezapomenutelný byl z pohledu Pauříka červenec 1976. Slavia zahajovala sezonu přátelským zápasem s druholigovým Bohumínem. Klub odměňoval a oslavoval čerstvé mistry Evropy z Bělehradu Františka Veselého, Dušana Herdu a Pavla Biroše. Po výhře 6:1, ale komentáře uváděly: mužem zápasu byl pravý obránce Miroslav Pauřík získaný z Třince.

Pauřík si vybojoval na kraji obrany silnou pozici, v sešívaném dresu si zahrál v Poháru UEFA. Ve Slavii ukončil působení na konci ročníku 1982/1983 a zamířil do tehdy divizních Uhelných skladů. Tam působil jako hráč, hrající trenér a nakonec trenér. "Čest jeho památce! Informaci o posledním rozloučení s Miroslavem Pauříkem přineseme v nejbližších dnech," píše klub.