eFotbal

Šok v Podbrezové! Trenér Roman Skuhravý nečekaně skončil, přátelák musel vést asistent

Šok v Podbrezové! Trenér Roman Skuhravý nečekaně skončil, přátelák musel vést asistent
Šok v Podbrezové! Trenér Roman Skuhravý nečekaně skončil, přátelák musel vést asistentFlashscore
Práce českého trenéra Romana Skuhravého byla na Slovensku dlouhodobě oceňovaná. V Podbrezové odvedl kus práce a malý klub přivedl mezi užší slovenskou špičku, navíc vychoval spoustu zajímavých fotbalistů. Teď prý ale podle zpráv několika slovenských novinářů v klubu překvapivě končí. S informací přišel novinář Tomáš Kotlárik, kterého na sociální síti X podpořil i obvykle dobře informovaný kolega Andrej Zvolenský. Následně vše potvrdil samotný klub na svém webu.
Reklama
Reklama

Kotlárik tvrdí, že se Skuhravý rozhodl skončit sám. Tvrdí rovněž, že dopolední přípravný zápas proti brněnské Zbrojovce již vedl Skuhravého asistent.

S výsledky přitom musela panovat spokojenost. Skuhravý na lavičce Podbrezové od roku 2021, kdy do funkce nastoupil, odtrénoval 108 zápasů, z nichž prohrál jen 36, přičemž tým vyvedl z druhé ligy do první. Jeho fotbal na Slovensku bavil a experti oceňovali fakt, že malý klub dokázal vytáhnout nahoru.

"Trenér Skuhravý je v klubu extrémně důležitá persona. Nejvíce mě na něm baví, jak o fotbale mluví a jak fotbal bere. Po výhře se dokáže vyjádřit kriticky, vždycky vidí prostor ke zlepšení. Naopak po prohře dokáže chválit předvedený výkon. Neustále mluví o progresu. O tom, kam chce tým posunout, co chce dokázat," řekl na začátku května pro eFotbal.cz expert Marek Sapara (41), bývalý hráč Ružomberoku, Trondheimu nebo Trabzonsporu a účastník mistrovství světa 2010.

V Česku zanechal Skuhravý stopu jako trenér Opavy, Dukly či Jablonce.

"Trenér se rozhodl nepokračovat v našem klubu, děkujeme za fantastickou práci, kterou pro nás udělal. Bude velmi těžké ho v pokročilém stadiu přípravy nahradit," konstatoval generální manažer Miroslav Poliaček.

Slovan Bratislava v létě utrácí miliony ve velkém. Chystá hvězdný návrat slovinského hrdiny z Eura