eFotbal

Soupeř teď hraje o hodně, je si vědom motivace týmu ze severu po vypadnutí z poháru plzeňský Horváth

Soupeř teď hraje o hodně, je si vědom motivace týmu ze severu po vypadnutí z poháru plzeňský Horváth
Soupeř teď hraje o hodně, je si vědom motivace týmu ze severu po vypadnutí z poháru plzeňský HorváthFlashscore
Mají za sebou stejnou pohárovou zkušenost. Plzeň přes zlepšený výkon v druhém poločase dostal napráskáno od Bayernu Mnichov, Jablonec utrpěl ještě potupnější porážku, když vypadl z MOL Cupu po domácí prohře s druholigovým Vyškovem.
Reklama
Reklama

Pro Viktorii by podle Pavla Horvátha bylo bývalo lepší, kdyby Jablonec v týdnu proti Vyškovu zvládl. „Po vypadnutí z poháru proti nám bude Jablonec hodně namotivovaný. V Jablonci to navíc nikdy nebývají jednoduché zápasy,“  komentoval situaci pro webové stránky Viktorie Plzeň asistent Michala Bílka. Podle jeho slov Jablonec - právě s výjimkou zakopnutí s Vyškovem -  doma nehraje vůbec špatně. V posledních čtyřech zápasech Na Střelnici porazili Brno i Hradec a jen bod si odvezl Baník a pražská Sparta.

Fazóna nedělního soupeře Plzně byla v posledních kolech opravdu “zlepšující se,” experti pozitivně hodnotili práci Davida Hořejše i začlenění několika posl do sestavy, jako třeba Nigerijce Akpudjeho nebo Malajce Coolse. Plus se vysoce hodnotila forma útočníka Jana Chramosty. Posledních sedm dnů nicméně, minimálně z ofenzivní perspektivy pohledu tyto chvalozpěvy na Jablonec zastavily. Jablonec nejdřív nedokázal dát gól posledním Pardubicím a v jejich azylu v Ďolíčku prohrál, pak přišel domácí výbuch s Vyškovem.Plzeň nicméně před nedělí řeší problémy spíše svoje. „My se teď musíme vyrovnat s přechodem z Ligy mistrů zpět na ligové trávníky. Věřím, že ty čtyři dny odpočinku byly dostatečné a že do Jablonce pojedeme plní sil,” konstatoval Pavel Horváth a přidal i vlastní návod k tomu, jak černé dny Severočechů prodloužit a jak si ze Chance Areny odvézt tři body. „Důležité je správné nastavení v hlavě a hlavně nic nepodcenit – od přípravy, rozcvičky až po úvod utkání,“ uzavřel svou řeč pro fcviktoria.cz populární “Horvi.”