eFotbal

Southgate po dalším ztraceném finále končí na lavičce Anglie. Proces jmenování nového kouče už začal, zní z asociace

Southgate po dalším ztraceném finále končí na lavičce Anglie. Proces jmenování nového kouče už začal, zní z asociace
Southgate po dalším ztraceném finále končí na lavičce Anglie. Proces jmenování nového kouče už začal, zní z asociaceFlashscore
Gareth Southgate po osmi letech končí jako trenér anglických fotbalistů, které dvakrát za sebou dovedl do finále mistrovství Evropy. Fotbalová asociace dnes informovala o jeho odstoupení na svém webu. Nového trenéra hledá.
Reklama
Reklama

"Je čas na změnu a na novou kapitolu. Nedělní finále v Berlíně proti Španělsku bylo mým posledním zápasem v roli trenéra anglické reprezentace," uvedl třiapadesátiletý kouč, jemuž měla vypršet smlouva na konci prosince.

BYL KANE ZRANĚNÝ? NA OSTROVECH ŘEŠÍ, PROČ SE KANONÝROVI NEDAŘILO. NEJLÉPE SI PRÝ VE FINÁLE VEDL NA LAVIČCE

Anglie v nedělním finále ME podlehla Španělsku 1:2. Před třemi lety prohrála v souboji o evropský titul s Itálií na penalty, v roce 2018 postoupila na MS do semifinále. Jediným anglickým zlatem z velkého turnaje tak zůstal triumf na domácím mistrovství světa z roku 1966.

"Bylo pro mne nesmírnou ctí hrát za Anglii a trénovat ji. Znamenalo to pro mne všechno a dával jsem tomu všechno," řekl někdejší obránce Southgate, který od roku 2016 vedl anglický tým ve 102 utkáních. Navzdory postupu do finále ME byl jeho tým za herní projev velkou část turnaje pod palbou kritiky.

Svaz chce nyní co nejdříve vybrat nového kouče. "Proces jmenování Garethova nástupce už začal. Liga národů začíná v září, může to být i dočasné řešení," prohlásil ředitel asociace Mark Bullingham.

ANGLIE NESTÍHALA, ŠPANĚLÉ JI NENECHALI NADECHNOUT. ZKLAMÁNÍM BYLA FRANCIE, OHLÍŽÍ SE EXPERT ZA EUREM