eFotbal

Španělská hra je frustrující, je to náročné i na psychiku, tvrdí Šulc, který mluví o největším duelu kariéry

Španělská hra je frustrující, je to náročné i na psychiku, tvrdí Šulc, který mluví o největším duelu kariéry
Španělská hra je frustrující, je to náročné i na psychiku, tvrdí Šulc, který mluví o největším duelu kariéryFlashscore
Česká Lvíčata mají na právě probíhajícím evropském šampionátu na kontě dva remízové výsledky 1:1 a o tom, zda se jim podaří zaklepat na čtvrtfinálové brány, rozhodne úterní závěrečný střet skupinové fáze se Španělskem.
Reklama
Reklama

Soupeř však naposledy prohrál v červnu 2019, což už jsou necelé dva roky a v celé kvalifikaci ztratil plný počet bodů pouze jednou, když remizoval v Izraeli. Během celého cyklu navíc inkasoval pouze jednou a na Euru mu ještě nikdo síť nerozvlnil...

"Určitě budou mít obrovskou sílu. S ní všichni počítáme, ale nic nebalíme! Nepřijeli jsme si sem zahrát fotbal, ale postoupit ze skupiny. Věřím, že nějaká šance, že je porazíme, existuje. Můžeme nám stačit třeba i remíza. Máme na to, abychom to zvládli," burcoval českou kabinu středopolař Pavel Šulc, jehož slova nabídl web sport.cz.

Španělský systém připomíná Guardiolovu Barcelonu. "Na balonu si věří, je to náročný i na psychiku. Člověk se musí pořád posouvat, soustředit na to, aby se nacházel v prostoru, v kterým musí být. A když tam jednou nejste, hned toho využívají a mají šanci nebo zakončení. Je třeba dávat pozor, když půjdeme do útoku, protože mají strašně rychlej přechod do ofenzivy. Španělská hra je frustrující. Když drží balon, furt si to kolem vás přihrávají. My ale neděláme věci, že bychom do někoho zajížděli, naschvál se jim snažili něco provést, to vůbec ne. Musíme se s tím vypořádat líp než oni," přidal sportem.cz citovaný hráč Viktorie Plzeň.

Češi se v obou dosavadních duelech prosadili ze standardních situacích. Mohla by to být zbraň i pro utkání s pořadovým číslem 3? "Určitě, v obou zápasech jsme dali gól ze standardky. Proti silné Itálii jsme na ně spoléhali taky, a to samé platí i teď. Je to jedna z možností, v čem je můžeme překvapit a vstřelit gól. Jsou silní, ale budeme dělat všechno proto, abychom zápas zvládli. Třeba jim dáme dva góly, uvidíme," zaznělo z úst bývalého hráče Jihlavy, Opavy či Českých Budějovic na webu sport.cz.

I když už spoluhráč Jedličky, Karabce, Sadílka a spol. naskočil v mládežnické Lize mistrů proti Realu Madrid, úterý pro něj bude dosavadní vrchol kariéry. "Tohle bude asi ještě jinej level. Zápas na Euru jedenadvacítek, a navíc proti Španělům, kteří jsou tady na šampionátu nejsilnější, beru jako největší zápas své kariéry. Kdyby vyšel ještě dobrej výsledek, bylo to by to úplně skvělý," uzavřel na sport.cz dvacetiletý záložník, jenž v této sezoně Fortuna:ligy odehrál 12 utkání s bilancí dvou přesných zásahů.

Když jsou v hlavní roli Griezmann, Babel či Mancini aneb 6 nových rekordů, které přineslo kvalifikační dění

Zdroj: sport.cz