eFotbal

Sparta? Nevidím, že by si to sedalo, úplně mě nepřesvědčili. Když se dívám na Slavii s Plzní, ty jsou dál, tvrdí Klusáček

Sparta? Nevidím, že by si to sedalo, úplně mě nepřesvědčili. Když se dívám na Slavii s Plzní, ty jsou dál, tvrdí Klusáček
Sparta? Nevidím, že by si to sedalo, úplně mě nepřesvědčili. Když se dívám na Slavii s Plzní, ty jsou dál, tvrdí KlusáčekFlashscore
Deset soutěžních zápasů bez porážky a dva tříbodové zisky v řadě? Ani to nepřesvědčilo bývalého kouče Jihlavy či Bohemians Praha 1905 Luďka Klusáčka k tomu, aby o současné Spartě dál nepochyboval.
Reklama
Reklama

Přehnanému optimismu by zatím pětapadesátiletý odborník s asistenskou historií v Katar SC určitě nepodléhal a na Praze 7 pořád vidí spoustu práce. "Nevidím, že by si to nějak sedalo. Mají dvě výhry, ale úplně mě nepřesvědčili," přiznal v rámci svého komentáře pro sport.cz někdejší slávista.

Názor na letenské "S" nezměnil ani po dominantním vítězství o čtyři góly v Brně. "První gól dala z penalty, druhý ze standardky, ale že by vyloženě dominovala ve hře, to ne," poukázal Klusáček.

Tři body s Hradcem Králové pak byly podle jeho slov klika. Sparta mohla děkovat jen neproměněným šancím soupeře, který byl lepší a také VARU, jehož skandální rozhodnutí nepochopil dodnes.

Momentálně je dvanáctinásobný šampion Česka třetí se ztrátou dvou bodů na Slavii a šesti bodů na Plzeň. Na ani jednoho ze zmíněných pohárových zástupců ale prý zatím kádr Briana Priskeho nemá.

Ligová soutěž je sice ještě dlouhá, ale osobně to Klusáček nepředpokládá. Nyní prý dle jeho slov přijde prubířský kámen, jimž budou taháky se Slavií, Plzní a Slováckem, které proběhnou hned po střetech s Pardubicemi a Domažlicemi v rozmezí 23. října až 5. listopadu.

"Sparta má šanci trochu si napravit reputaci, za mě to bude mít složité. Když si dívám na Slavii s Plzní, ty jsou dál," nenechal se vykolejti ze svého názoru.

Gólové probuzení reprezentanta Jana Kuchty, jehož v úvodu jeho letenské mise vykolejila pětizápasová stopak, nicméně vítá. Podle jeho slov jde o mimořádně kvalitního útočníka, který bude střílet branky dál. A co otázka, zdali bude na hrotu sám, nebo bude jeho tým sázet na dva útočníky, což se slavné značce ne vždy osvědčilo?

"Trenér se nad tím musí zamyslet. Zažil jsem to během kariéry, kdy jsme měli dobré útočníky, chtěl jsem hrát na dva, ale někteří hráči se s tím hůř sžívají," uzavřel Klusáček.

Víkendové šlágry: Anglie uvidí duel mistra s vicemistrem, krýt se ale bude s El Clásicem