eFotbal

Sparta potvrdila, že jeden z favoritů na uvolněný trenérský post je Guľa. Prý má jasný herní styl a styl práce...

Sparta potvrdila, že jeden z favoritů na uvolněný trenérský post je Guľa. Prý má jasný herní styl a styl práce...
Sparta potvrdila, že jeden z favoritů na uvolněný trenérský post je Guľa. Prý má jasný herní styl a styl práce...Flashscore
Částí sparťanské veřejnosti kritizovaný sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický nesouhlasí s názory, že se kluci z prvního týmu na některé zápasy vykašlou a charakter mužstva je podle něj v pořádku.
Reklama
Reklama

"Kdybyste je viděli po zápasech, jak to prožívají a jak se potom cítí v kabině. Na některých vidíte, že hrozně chtějí ale nejde to. Stejně tak nesouhlasím s tím, že Sparta potřebuje tvrďáka, který to tady srovná. Naši předchozí dva trenéři Kotal a Vrba nejsou zrovna kliďasové. Proto s těmito názory ohledně trenéra nesouhlasím. Víme, jakým stylem chceme hrát a pracovat. Do toho systému hledáme trenéra, který je zvyklý takhle pracovat. Musím zopakovat, že trenéři Kotal i Vrba šli do všech příprav spokojení s kádrem, který měli. Jsou to zkušení trenéři, a proto jsme věřili, že to zvládneme," vrátil se k posledním dvěma nevýrazným sezonám jednačtyřicetiletý funkcionář, jehož vyjádření vyšlo na stránkách sparta.cz.

A co naťuknutý trenér? Některé varianty nejsou reálné a na tureckou cestu podle slov letenského ředitele stoprocentně nedojde. Německou cestu nevyloučil, nicméně "S" nepřevezme ani Heiko Herrlich. "Já se s Heikem samozřejmě dobře znám, je to můj bývalý spoluhráč, ale nebyla to varianta. Potvrdil bych zahraniční cestu, je to jedna z variant," přiblížil na oficiálních stránkách klubu Rosický.

Další tvář, o níž se spekulovalo, byl Adrián Guľa a v tomto případě se zvěsti potvrdily a to navzdory tomu, že mu dvě poslední angažmá nevyšla. "Můžu potvrdit, že to je jeden z kandidátů. Má jasný herní styl a styl práce. Nechci ale chodit do hloubky. Až budeme mít trenéra, tak si o tom můžeme promluvit. Návaznost mládeže na A-tým a B-tým je jeden z důležitých strategických bodů pro Spartu. A to i ohledně přestupové politiky. Historie práce s mladými hráči je zásadní," uzavřel na klubovém webu muž, který částečně zodpovídá za výsledky i herní tvář slavné tuzemské značky.

Rosický: V tým věřím, máme v něm spoustu dobrých hráčů se spoustou potenciálu a věřím, že se to ukáže

Zdroj: sparta.cz