eFotbal

Sparťanské béčko válí. Které jeho tři mladé tváře rostou pro první mužstvo trenéra Priskeho?

Sparťanské béčko válí. Které jeho tři mladé tváře rostou pro první mužstvo trenéra Priskeho?
Sparťanské béčko válí. Které jeho tři mladé tváře rostou pro první mužstvo trenéra Priskeho?Flashscore
Před pár lety z toho pražské kluby udělaly svou prioritu. Chceme rezervní týmy v druhé lize! Větší konkurence, lepší soutěž a lepší vývoj mladých hráčů. Zatímco slávistická rezerva bojuje o holý život, ta sparťanská má momentálně nejlepší formu v celé lize. Kteří tři hráči mohou růst pro A-tým? A kteří další v sobě skrývají velký potenciál?
Reklama
Reklama
TOMÁŠ SCHÁNĚLEC

Jedna z největších komet a jeden z největších stavebních kamenů současné formy. Schánělec má naprosto unikátní fazonu, v posledních šesti zápasech dal pět branek, tři z toho byly vítězné.

Zaslouženě tak přicházejí odměny. Nejen, že se stal Hráčem měsíce dubna ve FORTUNA: NÁRODNÍ LIZE, ale také zapsal první start za A-tým. Na konci základní části první ligy nastoupil k prvním devíti minutám v zápase proti Liberci, v derby ve finále poháru byl na lavičce, stejně jako v neděli v Olomouci.

Schánělec bude také určitě doufat, aby ho nepotkala smůla, která provází mladé sparťanské útočníky. O ničivých zraněních by mohl vyprávět nejen Daniel Turyna, ale také Matěj Pulkrab, Václav Drchal či Lukáš Juliš.

Foto: AC Sparta Praha

PATRIK VYDRA

Jeden z největších talentů, kteří v poslední době vyšli z akademie Sparty. Patrik Vydra už sice zapisuje starty za A-tým, nicméně stále je i součástí B-týmu.

V sedmnácti startech má jednu branku. Od toho ale na hřišti není. Je skvělým obráncem, ať už středním či krajním. Na svůj věk má také velmi dobře vyvinuté tělo.

„Na svůj věk je neskutečně vyspělý, což je na post, který hraje, potřeba. Já osobně ho vidím dlouhodobě hodně vysoko. Vydrys je vyspělý, mentálně silný, má výbornou postavu, výborně čte hru a má skvělou kopací techniku,“ řekl o něm například nedávno pro eFotbal.cz Martin Shejbal, trenér gólmanů české dvacítky, kde Vydra také zapisuje starty.

V létě mu bude dvacet let, je tedy nejvyšší čas, aby se v A-týmu prosadil naplno. Náznaky přišly i v poslední době, kdy odehrál plnou minutáž proti Olomouci a Liberci.

Foto: AC Sparta Praha

ONDŘEJ KUKUČKA

V Baníku ho nedokázali udržet. Nabídka Sparty byla příliš lákavá, a tak se v minulém létě talentovaný obránce přesunul ze Slezska do hlavního města. Jasno o jeho přechodu ale bylo už v průběhu jara.

Spartu neodradily ani táhle zdravotní trable. A vyplatilo se. Kukučka se stal extra důležitým členem zadních řad spartánské rezervy, je jejím pátým nejvytíženějším hráčem.

Společně s Vydrou by do pár let mohli tvořit elitní stoperský pár. Oba dva patří k nejlépe hodnoceným hráčům ve své kategorii a jejich potenciál je nesporný. O spokojenosti s jeho vývojem svědčí kromě podzimní premiéry v MOL Cupu i to, že se v zimě zapojil do zimní přípravy áčka.

Foto: AC Sparta Praha

BOREC ZE SENEGALU ČI TALENT ZE ŽILINY

A kdo dál? Velmi slibně se jeví třeba Adam Goljan. Dvaadvacetiletý Slovák přišel před rokem v zimě z Žiliny. Podobně jako dva dříve zmínění, i on zapsal v poslední době premiérové zápasy za áčko. Proti Liberci odehrál devět minut, ve finále poháru proti Slavii pak jedenáct.

Velmi zajímavou postavou je také Pape Amath Cissé. Na podzim minulého roku Sparta oznámila, že na dvoutýdenní testy přišli do Sparty dva fotbalisté ze Senegalu.

Jedním z nich byl Pape Amath Cissé. Ofenzivní fotbalista přišel z francouzského celku Bourges Foot 18 a zahrál si v přátelských utkáních s Teplicemi a Pardubicemi. Jednou prosadil do sítě Teplic, proti Pardubicím dokonce dvakrát.

Sparta tak neváhala a podepsala s ním smlouvu. Dvaadvacetiletý borec hraje výhradně za rezervu, kde se ale jeví velmi slibně. V osmi zápasech má z pozice záložníka tři branky, kaňkou je vyloučení v posledním utkání.

Foto: AC Sparta Praha